Birbuçuk yıldır Ranger 4x2 XLT kullanmaktayım. Arazide biraz eğlendikten sonra (yüksek araç alış sebebim zeytinliğe giderken traktör izlerinden dolayı normal bineklerin altını vurmamdı) 4x4 araç almaya karar verdim. Ancak pick-up kullandıktan sonra, 4WD olsa bile bir daha binek bir araca (yani SUV'lar dahil) binmeyeceğimi anladım. Bu sebeple 4x4 pick-uplara bakmaya başladım. Zaten kullandığım araç Ranger olduğu için, ilk baktığım araç yeni Wildtrak oldu. Özellikleri, gerçekten çok etkileyici; 3.2 motor da çok cezbedici (MTV'yle pek derdim yok). Ancak haziran ayından beri, ne zaman Türkiye'ye geleceğini söylemiyor Ford bayileri (nette araştırınca bu problemin bütün dünyada da geçerli olduğunu gördüm, Türkiye'ye hiç gelmedi, dünyada da çok az arz ediliyor. Devasa bekleme sıraları var).
Ben de beklemekten sıkıldım ve diğer markalara göz gezdirdim tekrar. Yeni Wildtrak'a rakip olabilecek bir tek Amarok olduğunu gördüm (arka diferansiyel opsiyonu sayesinde). Ancak VW'nin de pick-up deneyiminin birkaç yıllık olduğunu bildiğim için de emin olamadım. VW iyi araç yapar bunu biliyorum, ama arazide gidecek pick-up da deneyim işi, benim gibi %30 onroad olacak, onun dışında toprak yollar ve hafif offroad yapacak birine çok masraf çıkartır mı acaba?
Ranger'in yeni kasasının yuvarlaklaşması bu arada hoşuma gitmedi, köşeli Amarok ise oldukça hoşuma gidiyor.
Aralık indiriminden yararlanıp bir Amarok sahibi olsam mı yoksa belirsiz süre boyunca yeni Wildtrak'ı mı beklesem karar veremedim.