Karavanda Su Depolarının Temizliği

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,516
Öncelikle bağlantıları düzeltin. Tuvalet giderini pis su deposuna bağlatın. Vakum yaparsa da karışabilir. Havalık gerekebilir. Nasıl bir klozet kullandınız acaba?

Sonra temiz su deposunu boşaltın. 1 kere su ile doldurup klor atıp kaba temizlik-flushing yapın. Klor tabletleri veya likit klor kullanarak tekrar doldurun. Bir gün dursun. Klor miktarı litre de 0,1-0,3 mg dır. Siz 0,5 yapın ama gazını solumayın, direkt temas etmeyin. Ayrıca metaller ile teması korozyon yaratır. Temiz su deponuz plastiktir umarım. Metal ise delinebilir.

Kloru belli bir süre normal dozda kullanmaya devam edin. 0,1-0,3 mg/lt.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Karavanda siyah su tankı kimyasal ve doğal yöntemle temizliği hakkında bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz
 

.
Normalde karavanlarda, bütün marka karavanlarda olduğu gibi siyah su deposu bulunmamakta. Zaten bu amaçla kullanılan tuvalet kasetleri tamamen yeterli durumdalar. Yat tuvaletl kullanımındaki siyah su deposu da aslında gri su için başka bir depoyu gereksiz bırakabilmekte.

Eğer sorduğunuz üzere karavanınızda ikisi de varsa, siyah su deposu için hacmı yüzünden normal tuvalet kimyasalları pahalıya gelebillmekteler. Boşaltımdaki kokuyu bastırmak için aslında gübre olan demir 2 sülfatı (kara boya) memnuniyetle kullananları biliyorum. Gerçi onun az da olsa kendi kokusu ve boşaltırken leke yapma durumu var. Yine de çekinmeden deneyin.
Klorak benzeri kimyasallar ise çevreye zarar verdiklerinden karavancılığın oturduğu ülkelerde kullanılmamaktalar. Boşaltma kokusundan çevrenin rahatsız olmadığından (?) eminseniz, hiç bir şey yapmanıza bile gerek yok.
Tabii en doğrusu, keşif amaçlı olanları hariç, böyle deposu olmayan bir karavan olurdu.

Gri su deponuz için ise hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Sadece gezi sonunda deponuzun boşaltılmış olması yeterli. Musluğunu da kapalı bırakırsanız, ağzının küf ve mantarla örtülmesini önlemiş olursunuz.

İki deponun da dezenfeksiyonu hem gereksiz hem de zaten mümkün değil !

Diğer önemli bir nokta da boşaltımın şu anda Türkiye’nin yarısından fazla belediyesinde olan arıtma tesislerine bağlı bir kanalizasyona yapılması.
Sanırım küçük ve turistik olmayan bölgelerde kısa bir araştırma, çevre sorumluluğu açısından yerinde olurdu ?

Sorumluluğumuzun karavanın kapısında bitmediğinde hemfikir olmalıyız ?
 
Son düzenleme: