kasko ındırımı hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,977

bekko

Kamp I
Yer
kas antalya
tüm gezenbilir dostlarımın ve toyotacı abılerımın bayramını kutluyorum,daha once yaptıranlar var ıse birsey sormak ıstıyorum, kasko ındırımı yapılmıs bır kademe alt vergı dılımınden yararlanan bır aracın odeme zamanında tekrar tekrar aynı kagıt kurek işlemlerı yapmak gerekıyormu? ornek 2010 yılında bır alt kademe odenen vergı 2011 yılındada vergı daıresı kayıtlarında alt kademedenmı gorunecek? saygılar

Etiketler
Ynt: kasko ındırımı hakkında

Her seferrinde tüm evrak işlemlerinin yeniden yapılması gerekiyor. Zaten kasko değerlerini öyle ayarlıyorlarki bu indirimden yararlanmaları küçük bir farkla mümkün olmuyor.(Genelde) Ben 2004 rangerim için geçen 3 sene yararlandım ama bu sene yararlanamadım malesef... Yani bir kere vergi indiriminden yararlandım bundan sonra hep böyle olacak diye birşey yok.

Benım araç aynı degerde çikti. indirim falan yok yani benzinli olanlar yaralandi ama
zamani gelmeden once bas vurursanız daha ıyı edersınız kı 3-4 ay surer gelmesı

benim arac 2001 model ve izmirdeyim, 1 saat icinde hallettim ve bir alt dilimden odedim. 1 yil icin gecerli oluyor aldiginiz belge yani ocak ve temmuz icin bir sonraki yil tekrar basvuruyorsunuz ama cok kisa bir islemi var... ben mi yanlis anladim olayi yoksa izmir de mi kolay yurudu

cevaplarınız ıcın cok tesekkurler, bende basımdan gececek olan deneyımı burda yazacagım,

kolay yürüyor işlemler ama uygulamalar her yerde farklı burada her dönem için ayrı dilekçe verdim (edirne)

istanbulda gecen sene en az 3 kere istendi. donuş zamani 3 ay 4 ay

Merhaba,
Araç yıllık vergisi,kasko değerinin %5 ni geçerse bir alt motor kademesine iniyor.Yoksa tam tersimi?

eğer yıllık verginiz kasko bedelinin %5'ini geçerse bir alt motor seçeneğinden faydalanıyorsunuz

Selamlar. Buraya kadar herşey anlaşıldı tamam, anlaşılmayan bir şey yok. Ama burada insanın aklına şöyle bir soru daha geliyor ? Diyelim ki, 2001 model LC VX100 araç kasko değeri 59350 TL. Bunun %5 i 2967 TL. Bu aracın 2010 yılı yıllık vergisi normalde 4001 cc - 10000 cc arası 6525 TL. Diyelim ki ilgili ilemleri yaptırdık, bir alt motor kademesinden ödememiz (yani 3501 cc - 4000 cc arası) gereken miktar 4567 TL gözüküyor. Ancak bırda şöyle bir sıkıntı yok mu ? 4567 lira da 2967 liradan çok. Bu durumda bir alt kademe daha aşağı çekillip (3000 cc ile 3501 cc arası bu da; 3096 TL oluyor) ki bu da kasko değerinin % 5 inden çok olduğu için bir alt kademe daha aşağıdaki vergi kademesinden MTV ödenmesi gerekiyor mu aslında. Bunu aslında en iyi (pandipieri adlı) Serkans isimli 2001 VX 100 sahibi arkadaşımız cevaplayabilir belki de...Çünkü yukarda yazdığına göre kendisi yaralanmış bu işleyişten. ( Ama hangi ölçekte yaralandı acaba )
Yani, uzun lafın kısası, bu ilgili kanun uygulanırken, bir alt motor kademesine inilip orda kalıyor mu bu ödenecek MTV miktarı ? İlgili kanun maddesi böyle bir durumda (Yani, denecek vergi, kasko değerinin %5 inin yine üstünde olursa) ne yapılacağına da açıklık getirmiş mi acaba ?
Kim bilir bunu ?