KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
İsa bey küçük bir hatırlatma, kullandığınız suntalam malzeme dış ortam şartlarına dayanmaz,
içerde ise kenar sunta gözüken kısımlar kesinlikle rutubet almaması lazım, eğer rutubet alırsa çok kolay bozulma olur aynı zamanda koku yapar,
selamlar
İsa bey küçük bir hatırlatma, kullandığınız suntalam malzeme dış ortam şartlarına dayanmaz,
içerde ise kenar sunta gözüken kısımlar kesinlikle rutubet almaması lazım, eğer rutubet alırsa çok kolay bozulma olur aynı zamanda koku yapar,
selamlar
oldum olası su ahsap - su ilişkisinden hiç hazzetmiyorum aslında çokta bilgim yok bu konuda yalnız kullandıgımız malzeme suntalam degil mdflam suntaya gore daha mukavemetli oldugu soylendi tek yuz boyalı almaz yerine kucuk bir farkla iki yuzu boyalı aldım sizin dediginiz açık kalan kesim bolumleri için pütür -meges atmayı düşünüyorum en son dıs kaplama kapanmadan yada sizin bildiginiz daha iyi bir malzeme varsa oralar için onuda kullanabilirim
selamlar
İsa bey resim 165'de kenarlar suntalam gibi kaba yongalı (mdflam kenarlar pürüzsüz olur), bu yüzden uyardım ama uyarı mdflam içinde geçerli, üzerindeki kaplama (lamine) çok ince hafif bir çizik dahi olsa buradan nem alarak kabarmalar başlar, içeride sorun olmaz ama dış kaplamada fazla dayanmaz bilginize,
selamlar
İsa bey resim 165'de kenarlar suntalam gibi kaba yongalı (mdflam kenarlar pürüzsüz olur), bu yüzden uyardım ama uyarı mdflam içinde geçerli, üzerindeki kaplama (lamine) çok ince hafif bir çizik dahi olsa buradan nem alarak kabarmalar başlar, içeride sorun olmaz ama dış kaplamada fazla dayanmaz bilginize,
selamlar
Levent bey dikkatiniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim o kesimde olusan yongalar kesimleri dekupaj la kesmemden kaynaklı bu karavanı yaparken ayrıca bir alet almak istemedigimden eldekileri kullanıyorum o nedenle o puruzsuz kesimi yakalayamadım şimdi iç bölümü bununla kaplayıp dışı tamamen gofrajlı alimunyum kaplanıcak eger dıs kaplamada sorun olmazsa iç ahsapta sorun yasanmaz aksi taktirde bir onceki karavanımı ikinci el alıp yenilerken marin dedikleri iskele yapımında kullanılan zemin ahsabının bile suya boyun egdigini gormustum
selamlar
Levent bey dikkatiniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim o kesimde olusan yongalar kesimleri dekupaj la kesmemden kaynaklı bu karavanı yaparken ayrıca bir alet almak istemedigimden eldekileri kullanıyorum o nedenle o puruzsuz kesimi yakalayamadım şimdi iç bölümü bununla kaplayıp dışı tamamen gofrajlı alimunyum kaplanıcak eger dıs kaplamada sorun olmazsa iç ahsapta sorun yasanmaz aksi taktirde bir onceki karavanımı ikinci el alıp yenilerken marin dedikleri iskele yapımında kullanılan zemin ahsabının bile suya boyun egdigini gormustum
selamlar
kapı ve arka kapagın alimunyum montajını tamamladım sayılır once kucuklerde deniyorumki sorun olmasın yuzeydeki profilleri oto camcıların cam yapıştırmada kullanıcagı silikondan surup sac ebatında ahsap levhayı uzerine yoyup boydan profil atıp işkencelerle baglıyorum yan duvarlar ustte 2 cm tavanın altına giricek uzerine tavan sacı gelicek birleşim yerleri içine silikon sıkılmıs 30x30 l aliminyum profille donulecek perçinler bu profil uzerinde olucak yuzeyde perçin civata dusunmuyorum çok gerekirse kusak atabilirim ama zannetmiyorum
selamlar