Once olum fanusundan kurtarip iyi bir akvaryum ve isitac almam lazim sanirim. Benim asil merak ettigim kis uykusuna yatirsam mi yoksa uyanik mi tutsam. Kime sorsam yatirma diyor.
13 yıldır bu arkadaş benimle yaşıyor.İlk önce herkes gibi bende fanusda iki tane beslemeye başlamıştım.Fakat eşlerden birisi kış uykusunu atlatamayınca işin doğrusunun suyu ılık tutup hayvanı uykuya yatırmamak ve adam gibi bir akvaryum edinmek olduğunu öğrendim.Doğada işler daha farklı gelişiyor olabilir ama ev şartlarında kış uykusu = yetersiz beslenilen bir zaman dilimi.24-26 dercelik bir suda inanın çok rahat ediyorlar ve beslenme süreçleri kesintiye uğramadığı için daha uzun yaşıyorlar.
Bu arada yukarıdada belirttiğim gibi yemi en kaliteli olanından kullanın.Akvaryumcular elinde ne varsa onu satmaya çalışır,kulak asmayın ve SERA veya OTTO marka sürüngen yemi kullanın.(Bu markaların kara kaplumbağası ve kertenkele için olan yemleride var,yanılıpta ondan almayın,sadece su kaplumbağası için olan yemi kullanmalısınız.Muhtemelen bir satıcı çıkıp "farkı yok" falan diyecektir aman aldanmayın)
Kaplumbağalarımdan ikinciside öldü.
Yaklaşık bir ay önce suya dalıp çıkan oyunlar yapan kaplumbağa bir gün sonra hareketsiz duruyordu.Zaman zaman bunu yapardı yine öyle sandım.Fakat bir kaçgün hiç yem yemedi hareket yok kontrol ettim ölmüş...
Benim çılgın bir aydır doğru dürüst yemek yemiyor, 3 gün öyle hareketsiz kalıyor en ufak bir kıpırtı yok sonra bir uyanıp deliriyor,kendi kendine oyunlar yapıyor ama bakıyorum akşam yine öyle hareketsiz duruyor. Şu kışı bir atlatsaydı benide bir tuhaf etti, kendide bir tuhaf oldu..
Merhabalar kaplumbagam havalarinda isinmasiyla normale dondu.Sormak istedigim yemek duzeni su ara cok hareketli ve hizli tuketiyor,aclik hissi baskin sanirim.Normalde gunde 1-2tane yem atiyordum.Suan nasil yapmaliyim,fazla yemden hasta olurmu?
Merhabalar kaplumbagam havalarinda isinmasiyla normale dondu.Sormak istedigim yemek duzeni su ara cok hareketli ve hizli tuketiyor,aclik hissi baskin sanirim.Normalde gunde 1-2tane yem atiyordum.Suan nasil yapmaliyim,fazla yemden hasta olurmu?
Bırakın doyana kadar yesin. Doyduktan sonra fazlasını zaten yemez. Siz fazla fazla yemleyin,yemesi bittikten sonra artanını sudan alır atarsınız,hasta falan olmaz merak etmeyin.
bizimkiler asla doymuyor. o kadar nasıl yiyorlar şaşırıyorum.birini görünce akvaryumdan çıkmak için deliriyorlar. yıllardır da soğuk görmediklerinden hep hareketliler.normal yem ile beraber yemedikleri şey yok. akvaryuma atılan herşeyi yiyecek olarak görüyorlar.
Aile kalabalıklaşıyor desenize Bu arada küçük bir öneri,çok tekrarladım belki ama yem konusunda "Sera" dan şaşmayın. 3 - 5 TL daha pahalıdır ama şu an piyasada bulabileceğiniz en kaliteli yemdir.
Tek dikkat edeceğiniz nokta, daha öncede belirttiğim gibi, su kaplumbağası için olan "Raffy P" tipini almak olacaktır.Aynı markanın çok benzer kutusunda kara kaplumbağası yemide satılıyor.Pet shopcular bazen kara kaplumbağası için olanını vermeye kalkarlar.. Yine bu markanın kurutulmuş karideside var,kesinlikle tavsiye ederim.