Ynt: Kullandığınız Makine ve Ekipmanlar
Hocam, bu lens olayı tam bir ihtisas gerektiriyor. İyice araştırmak gerekiyor. CANON lesnler arasında oldukça iyi olanlar da var almaya değmeyecek modeller de o yüzden çok iyi araştırıp denemek gerekiyor. her CANON lens alınmaz.
17-40mm f/4 aslında stüdyo lensidir, renkler oldukça yumuşaktır güzeldir. zaetn 17mm den aşağı almayın kenarlarda çekme yapmaya başlar. 24-70mm ise 17-40 kadar geniş bir çekim açısı sağlamaz size. Sigma lensi bilmiyorum hiç denemedim.
Önceden de belirttiğim gibi benim marka takıntım yoktur. Fiyat-performan ilgilendirir beni ve TAMRON 17-50mm tam bir nokta atışı oldu benim için, kesinlikle değiştirmem. Bana sağladığı avatajları nasıl anlatsam bilemiyorum. Şimdi VC yani titreşim engellemeli modeli de çıktı inceleyin, deneyin öle alı-veriş yapın.
Benim lesnlerde aradığım öncelikli özellik objeye çok hızlı netlenebilmesi. O an fotoğrafı çekenler için olmazsa olmaz bir kriter bu. Lensin netlemesini bekleyecek vaktimiz yok. Diğer bir özellik f/ değeri, chromatic sapmalar, keskinlik, karalılık, malzeme kalitesi.. böle gider liste. Siz de çekim tarzınıza göre olmazsa olmazlarınızı bir kenara koyun, sonra lensleri..
Benim etkimde kalmayın, deneyin, karşılaştırmalara bakın öyle alın
Selamlar
Murat VURAL