Ynt: KUMHO KL-71 MT HAKKINDA
Çekiş kaybı mutlaka oluyor, ancak benim gibi aracı zaten tasarruf amaçlı alt limitlerde kullanan biri için bir önem arz etmiyor. Bu nedenle ayna-mahruti değişimi yapmadım, fakat benim araç düz vites olduğu için ayna -mahruti daha seri, 4.875 oranlı, iddialı konuşup sizi yanıltmayayım fakat bildiğim kadarıyla otomatik JLX'lerde ayna mahruti oranı daha kısa 5.125 bu nedenle sizde çekiş kaybı benden daha da az olacaktır.
Benim şu an orjinal ebada göre hissettiğim bariz fark, mesela dik bir yerde durduğumda, araç dolu ve klima da açıksa ilk kalkışta zorlanıyor, alışana kadar araç stop edebiliyor, veya arazide dik çamurlu bir yerde durunca daha önce orjinal ebadla biraz patinaj çekerek de olsa tek çekerde kalkabildiğim yerlerde dört çekere alarak kalkıyorum.
Bunun dışında hareket halindeyken çekiş kaybı aracı limitlerde kullanmadığımdan rahatsız edecek seviyede değil.
Büyük ebadın ilk kalkışlarda yakıtı arttırmasının yanında sürekli sabit hızda gidilebilen etaplarda orjinal ebaddan daha tasarruflu olma gibi bir avantajı da var.
Ben Ramazan Bayramı'na yakın, sökme-takma-balans dahil 300tl/adet fiyata almıştım.