Kuzuyla Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,219
Ynt: Kuzuyla Karadeniz Turu

O yolu ben de tavsiye ederim ancak acelesi olmayıp 1 günü yalnızca o yola ayırabileceklere ;D ;D

Etiketler

Şimdi değilse ne zaman kararlaştırıcaz ?
Torun torba sahibi oluruz bu konu hala konuşulur ;D
Bence İzmitin dağlarından başlıyalım Çene dağı ( suyuda güelmiş ) Erikli yaylası ( suyu malum şelalede var yiyen ;D altına girer )
şu an ilk aklıma gelenler Kaçkarlar Rize Palandöken Everest K2 ;D Kenya ;D ;D falan konuşursak incirboğaz yada saklı göl gider geliriz, mevsim durumu göz önüne alınırsa araç durumları iş izin durumları maddi külfeti pek uygun görünmüyor uzun soluklu geziler için ama canım çok çekiyor uzun soluklu gezileri

Çok güzel ve ayrıntılı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık

Ömer Abi hazır başlamışken Rusya-Kanada üzerinden bir de Günay Amerika yaparsak on numara olur ;D ;D
Uzun yol önerilerini ve programını cumartesi konuşalım herkes varken???

selimsani' Alıntı:
Ömer Abi hazır başlamışken Rusya-Kanada üzerinden bir de Günay Amerika yaparsak on numara olur ;D ;D
Uzun yol önerilerini ve programını cumartesi konuşalım herkes varken???

Cumartesi nereye gidiyoruz ?
ben bu aralar evde tadilat işleriyle uğraşıyorum pek bakamadım,
en yakın kızıl deniz düşünüyorum ;D cumartesi konuşuruz.....

selimsani' Alıntı:
Güneş batıyordu artık, bu akşamı geçireceğimiz Devrek'e çok kalmamıştı...

harika belgesel tadında bir gezi olmuş.....devamını bekleriz...

Selim bey Merhaba,
Ben de bu sene inşaallah bir Karadeniz turu yapmayı istiyorum.
Aslen Katamonu luyum Cide-Çatalzeytin arasındaki yollarda çok çalıştım.Gezi için çok güzeldir ama çalışmak için ömür törpüsü.
Güzeldir memleketim,çok özledim.
Güzergahınız çok güzel,fotoğraflar hakeza,anlatım ise belgesel tadında.
Çok güzel...
Selamlar...

Harika anlatımınız ,inanılmaz fotoğraflar,güzel ve offroad
bir rotayla harmanlanmış çok güzel bir yazı ve anı olmuş
benimde 15 gün sonra çıkacağım karadeniz gezisine ışık tuttu emeğinize sağlık...

Bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu yıl kısmet olursa ben de Karadeniz gezisi yapmayı planlıyorum. Aracınızla herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı ? Yeni kasa Grand Vitara ile böyle bir turda karşılaşılabilecek bir zorluk olabilir mi ?

Yazının bir kısmında belirtmiştim standart araçla o yolların pek çekilmez açıkçası, hem aracı yorar hem sizi... Standart bir araçla gidecekseniz bence tek gitmeyin deyim ya da çok dikkatli ve yavaş gidin yayla yollarında... Yola çıkmadan da mutlaka aracın tüm bakımlarını yapın... Yükseklik arttıkça aracın çekişi de düşecektir, imkanınız varsa mutlka snorkel taktırın, bir de en azından BF AT lastik işinizi kolaylaştıracaktır...

selim bey rakımla snorkelin alakası varmı düşük basınçta dahamı rahat hava alıyor motor snorkelle

Rakım yükseldikçe oksijen azaldığı için motor hava almakta zorlanıyor, snorkel motorun hava almasını kolaylaştırdığı için oldukça işe yarıyor...

Selim bey
gelecek sene yazın bi organize olabilsek de birkaç araç karadeniz turuna çıksak ;D
epeyi zevkli olur ne dersiniz

5K 2003-2005 Grand Vitara almayı düşünüyorum. Standart dışı donanımınız nedir ? bahsettiğim araca lastik dışında ne tür ilaveler yapmalıyım ki sıkıntı yaşamayayım. Bu konuyu biraz açarsanız memnun olurum.

Bu konuyu daha çok önce çok konuşmuştuk ancak bu tür bir gezi için, en az; AT lastik (BF şiddetle önerilir), kit yoksa min 2" takoz yükseltme, karter koruma şart... Onun dışında snorkel, patlayan lastik için lastik tamir spreyi ve yedek bir yakıt bidonu işinizi kolaylaştıracaktır. Gittiğiniz yerlerde GSM çekmediğini de unutmayın...