KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Land Rover Discovery Bagaj Koltuğu Yerine Avadanlık Projesi
Altuğ;
Senin yaptığını LR daha önce Seri 1 araçlar için düşünmüştü... Seri 2'lerde daha güzel bir kutu yaptılar... Ama Seri 1'lerin kutu haznesi, senin yaptığının yanında çok sönük ve işlevsiz kalıyor... ve maliyeti de çok yüksek...
işte ebay'de rastladığım bir örnek: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LAND-ROVER-POCKET-QUARTER-FOR-DISCOVERY-I-RH_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2em63Q2el1177QQhashZitem518cecace0QQitemZ350256671968QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
edaghan' Alıntı:
Altuğ;
Senin yaptığını LR daha önce Seri 1 araçlar için düşünmüştü... Seri 2'lerde daha güzel bir kutu yaptılar... Ama Seri 1'lerin kutu haznesi, senin yaptığının yanında çok sönük ve işlevsiz kalıyor... ve maliyeti de çok yüksek...
işte ebay'de rastladığım bir örnek: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LAND-ROVER-POCKET-QUARTER-FOR-DISCOVERY-I-RH_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2em63Q2el1177QQhashZitem518cecace0QQitemZ350256671968QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Engin Abi teşekkürler ilk başta bende bunun gibi yapmayı düşünmüştüm.Sanki kuyu gibi olucak kullanım açısından rahat olmayacak diye vazgeçtim.Zaten bunun için ekstra para vermeye gerekte yok orjinal koltuğun tabanı 2 vida 2 perçinle sabitlenmiş istenirse sökülüp bu parça gibi kullanılabilir.Ben çantaya kapak olarak kullandım.
altug onaran' Alıntı:
Engin Abi teşekkürler ilk başta bende bunun gibi yapmayı düşünmüştüm.Sanki kuyu gibi olucak kullanım açısından rahat olmayacak diye vazgeçtim.Zaten bunun için ekstra para vermeye gerekte yok orjinal koltuğun tabanı 2 vida 2 perçinle sabitlenmiş istenirse sökülüp bu parça gibi kullanılabilir.Ben çantaya kapak olarak kullandım.
2001 td5 lerin bagaj kapağı ile aynımı sizin araçların bagaj kapağı ( eğer aynı ise td5 lerde arkada küçük bir avadanlık kutusu vardı ) bu geliştirilebir diye düşünüyorum
Merhaba arkadaşlar, Altuğ ile bir süredir üzerinde çalıştığımız avadanlık projesini bugün itibari ile tamamlamış bulunuyoruz.
En son boyasını yapıp kulp ve kilitlerini monte ettiğimiz avadanlığımızın içini sarsıntıdan dolayı ses yapmaması için sünger ile kapladık. Tabi meraklı kedimiz hemen içine atladı, çok rahat buldu sanırım içinden zor çıkardık ;D
Ayrıca avadanlık içine yerleştireceğimiz aletlerin toplu durmaları ve daha az yer kaplamaları için anneme kumaştan kılıflar diktirdik.
En son koltuğun ayağınıda kapağa çift taraflı bant ile sabitleyerek avadanlığımızı tamamlamış olduk.
Elinize kolunuza emeğinize sağlık.
Kimbilir aracın daha nice değerlendirilecek alanlarına bu tip projeler uygulanabilir.
Bizim için referans olacak bir çalışma.
Tekrar tekrar teşekkürler.
Ellerinize sağlık.Yani hiçbirşey bilmeyen biri olsa sizin bu anlattıklarınızla valla prof olur Çok tşk.ederiz gayet açıklamalı bir bilgi elleriniz dert görmesin arkadaşım...