Landrover Defender 110/83

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,164

safari2000

Kamp II
Yer
ERZURUM
Yukarıda yazdığım model aracımdan kayış kasnak, kaplin vs. aracılığı ile dışarıya hareket almak istiyorum. En pratik olarak nerden nasıl hareket alabilirim? Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Landrover Defender 110/83

arazi şanzumanının arkasında bir kapak var o kapağı alıp yerine fireze dişli istediğin şeyi takabilirsin öenek hidrolik pompa veya 2. şaft vs. motor kayışına bir kasnak daha takıp da olalabilir yapmak istediğin şey ne ona bağlı

ilginiz için teşekkür ederim traktör gibi kuyruk mili çıkararak aracımı çok amaçlı hale getirmek hava kompresörü su pompası vs. gibi cihazları çalıştırmak niyetim hareketi ön tamponamı arka tamponamı taşıyablirim acaba ? böyle örnek uygulamalar gördünüz veya yaptınızmı ? tşk ederim

aracın şanzuman arka cıkışına daha önçe bahsettiğim ve ayrıca şaft ta takılıyor istediğiniz amaçlı kullanabilirsiniz yanlız şaft takmak için ayrı bir aparat gerekiyor ama kullanması kolay arazi videsini boşa alıp istediğin videste istediğin hızda döndürebilirsin ayrıca geri videse takarsan ters yönde döner

ilginiz için çok teşekkür ederim meseleyi yeterince kavradım sanıyorum

hocam senin istediğin olayı bende araştırdım ve neticesine şöyle ulaştım.kayıştan alınacak bir güç,ayrıca takılmış bir hidrolik motorunu çevirecek.ama bu çevrimi sadece ben istediğim zaman verecek,bunun içinde klima motoru devresindeki 12 volt ile kapma sistemi kullanılacak.pompa yağı ön ve arka tarafa döşenmiş hortumlara aracın içine takılan bir kumanda kolu ile verecek.ve sen bu hortumların ucuna hidromotor takarak,ister vinç döndür,su pompası çalıştır,veya önüne kar küremek için bıcak takarsın sana kalmış.tabi bu iş düşüncede şu anda. usta ile görüştüm yaparım dedi ama işleri çok yogun olduğundan ve benimde nakite sıkıntım oldugundan beklemeye alınmak zorunda olan bir proje ama başladığımda her aşamasını buradan payşalacağım...

acaba kayış kasnak sistemimi yoksa şanzuman çıkışımı daha avantajlı olur şanzuman çıkışından hem 5 ayrı devir hemde sağ sol hareket almak mümkün ve maliyetler ne olur acaba bu konuda arkadaşlar bilgilerini açıklarlarsa memnun olurum

aşağıdaki linkte bir adet satıcı var fakat adam fiyatta uçmuş abi http://www.sahibinden.com/land_rover_vinc_i_orjinal_WQQaXQQ8093453WQQpXQQdisplayitem

vinç ve tamponu veriyor ok.peki pto çıkışını ve şaftı nereden bulacaksın?

ben fazla araştıramadım ama arifiyedeki fabrikasında sordugumda pto çıkışı var ama hiç uygulamasını yapmadık diye söylemişlerdi
eger o pto dan bulursan banada haber veirsen sevinirim.

arazi şansımanından alınan güçle vinçi kullandığımızı düşünürsek, karşı kuvvetin baskın geldiği zamanlarda parça kırmak dişli sıyırmak gibi şeyler olursa herşey kararmaz mı ? bence vinç olmaz su motoru patoz buna benzer karşı kuvveti mekanizması bu yönde imal edilmiş aletlerle birlikte kullanmak daha doğru süpriz durumların çözümü değil bu bence '

Parca kirmak veya disli siyirmak,belki boyundan cok buyuk islere kalkisilirsa olabilir. Oysa unimog'da PTO var ve sorunsuz calisiyor. Zaten manuel vinclerde de tipki elektriklilerde oldugu gibi karsidaki yuk, reduktor araciligi ile makul degerlere dusuruluyor. Parca kirilmasi veya disli siyirmasi gibi bir durumda, sanzimandan evvel vincin ariza cikaracagini dusunuyorum.