Ynt: Leatherman İçin Tavsiye?
abi selamlar,
leatherman, gerber, sog, victorinoux, wenger'in birçok modelini kullandım ve ticari olarakta bu ürünleri sattım.
Madem sende tool kategorisine geçmeye karar verdin bunun için senin için vazgeçilmez olan nedir bunu belirlemen lazım.
Misal sağlam pensem olsun diyorsan gerber'den şaşmayacaksın tek elle açılma ve kilitlenme özelliği ile inanılmaz rahat bir tool.
Ama leatherman ise pense ile birşey keserken pensenin sıkışıp saptan tam güç alarak açamama durumun var ama bu gerber'de kilitlendiği için sorun olmuyor.
Leatherman'ın özellikle titantium kasalı charger'ın tüm aparatları en zor koşullarda bile direncini yitirmiyor ama benim gerber'im hava çeliğinden mamül olmasına karşın geçenlerde su deposunda paslanmış vidayı açarken vida yerinde ufak bir kırık oldu sonra jettaşı ile düzelttim zaten
gerber ile leatherman'ın ağırlıkları çok yakındır, belde kılıfla taşımaya başladıktan sonra hissetmiyorsun.
(ki bende 1 pda, 1gerber, 1mini maglite var kemerde
)
ahanda hemen çektim sabahın şu vakti
üzerindeki ekipman
kapalı hali
açılması... elinle ileri doğru hamle yapınca pense mevcur ray üzerinde kayıp kilitleniyor böylece leatherman gibi iki elle açmak zorunda kalmıyorsun. ayrıca bu pense değişebiliyor da... kargaburun, hilalbaşlı kesici(kerpeten gibi), makas gibi başlıklarda takılabiliyor.
yandan görünüm, kilit mekanizmaları hem ekipmanlar hemde pense için...
gerber isteyen olursa 180lira gibi paralara satıyorlar dükkanlarda ben naylonunda 90-100lira gibi rakamlara temin ediyorum