LPG li aracıma İridium Buji Taktım. sonuç: Mükemmel ötesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burak55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,038

burak55

Yolunu Düşünen Kahraman Olamaz...
Yer
Samsun - Amasya
Dün bujilerimi yeniledim. 0.70 mm lik bosch iridium buji taktırdım. gerçekten düşük devirlerlerde aracın torku ve çekişi yükseldi. arabanın çalışması hızlandı. sonuç mükemmel. tavsiye ederim. (ayurıca aracın motor sesi azaldı ama sanırım onun sebebi aynı gün yağını castrol magnatech ile değiştirmemden kaynaklı)

Etiketler
Ynt: LPG li aracıma İridium Buji Taktım. sonuç: Mükemmel ötesi

aracinizin marka ve modeli, kac silindirli oldugu gibi ozelliklerini yazar misiniz lutfen?

megane 2 1.400 cc 16v aUTHENTİC HB 2008 MODEL 100.000 KM DE

Irıdıum buji sadece LPG li araçlara özel midir? Benzinli araçta kullanılır mı, kullanılmasının bir avantajı olur mu?
Teşekkürler.

LPG de buji aralığının benzinde kullanılanlara göre daha kapalı olması lazım. belkide fark buradan ileri geliyordur. mesela ben benzinli için aldığım standart champion bujileri sentil ile ayarlayıp öyle kullanıyorum ve rölanti daha yumuşak oluyor LPG de çalışırken. fakat benzin performansı düşüyor.

ama işte o tırnak aralığı kısa olunca da bujiyi yakıyor ve bozuyor. iridium denen o metal yanmıyor kolay kolay sağlam bişey

benim aracın orjinal bujileri iridyum, kitapçığında 100.000 km de değişim yazıyor araç daha 64 binde çekişle ilgili bir sıkıntım yok ama acaba değişsemmi diye düşünüyorum(illaki çekişe de bir artı sağlar ve yakıt ekonomisi için).bide orjinal bujileri 200 tl tutuyor, buji için iyi para karar veremedim.