KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Dün bujilerimi yeniledim. 0.70 mm lik bosch iridium buji taktırdım. gerçekten düşük devirlerlerde aracın torku ve çekişi yükseldi. arabanın çalışması hızlandı. sonuç mükemmel. tavsiye ederim. (ayurıca aracın motor sesi azaldı ama sanırım onun sebebi aynı gün yağını castrol magnatech ile değiştirmemden kaynaklı)
Ynt: LPG li aracıma İridium Buji Taktım. sonuç: Mükemmel ötesi
LPG de buji aralığının benzinde kullanılanlara göre daha kapalı olması lazım. belkide fark buradan ileri geliyordur. mesela ben benzinli için aldığım standart champion bujileri sentil ile ayarlayıp öyle kullanıyorum ve rölanti daha yumuşak oluyor LPG de çalışırken. fakat benzin performansı düşüyor.
Ynt: LPG li aracıma İridium Buji Taktım. sonuç: Mükemmel ötesi
benim aracın orjinal bujileri iridyum, kitapçığında 100.000 km de değişim yazıyor araç daha 64 binde çekişle ilgili bir sıkıntım yok ama acaba değişsemmi diye düşünüyorum(illaki çekişe de bir artı sağlar ve yakıt ekonomisi için).bide orjinal bujileri 200 tl tutuyor, buji için iyi para karar veremedim.