Manuel Vinç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,698

Etiketler
Ynt: Manuel Vinç

Başta Yunus bey olmak üzere konuyu bilen arkadaşlara bir sorum var . Elektrikli vinçlerin mekaniği nasıldır ? arızalı bir elektrikli vinci kollu manuel çalışacak şekilde ayarlayabilirmiyiz ?

Mustafa, aldığın yerin telefonunu yazabiilir misin, biz de bakalım.

Tşk.

flying surfer' Alıntı:
Mustafa, aldığın yerin telefonunu yazabiilir misin, biz de bakalım.

Tşk.

Kerem merhaba, epeydir görüşemedik,

Özden Yapı , Kemal Bey

ADRES :
Ostim Alınteri Bulvarı No:32 Ostim/Ankara

TELEFON :
0312 354 28 81

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ummadık taş baş, yara derler ya....
Hiç umulmadık yerde en ufak alet edevat korkuç lazım olabilir.Bulunmalı bence araçta.

Kesinlikle!!!!

Bunu bu pazar yaşadık. Lopez'in sonuna doğru fena bir şekilde difler üzerine oturdum.
O ana kadar güzel çalışan Warn vinç iflas etti ve en gerekli olduğu yerde çalışmadı.
Hoş çalışsa bile kullanamayacaktım çünkü aküm de boşaldı, aracın starteri bozulduğu için marş almıyordu.

Aküsü boş, çalışmayan ve elektrikli vinci de arızlanmış bir Defender en önde, geriden gelenlerin önünü de tıkadı. Yolun 2 tarafı 2 metreden yüksek duvar gibi setlerle çevrili, yol ancak bir aracın geçeceği genişlikte. Geriye doğru çekilemedi. Yol müsait olsa belki öbür arçlardan biri öne geçip çekebilirdi.

İşte o anda en çok ihtiyacımız olacak şey elle çaışan manuel bir vinçti. Makaram vardı, yavaş yavaş da olsa böyle bir el vinci bizi oradan kurtarırdı. Sırf bu yüzden fazladan 8-9 saat ormanda kaldık, diğer araçlar da battı, hasarlandı.

Dediğin gibi Yavuz, "Hiç umulmadık yerde en ufak alet edevat korkuç lazım olabilir.Bulunmalı bence araçta".
Biz bu korkunç ihtiyacı yaşadık.
Kesinlikle, elektrikli olmayan, bir el vinci temin edeceğim.

tirifor denilen halat çekenler yada bez halat gerdiricilerinden edinilmeli sert offroad yapıyorsanız muhakkak.

Mekanik olarak en azından bir hi-jack olmalı her araçta. Issız bir arazide battığınızda inanın zamanınız çok olur.

Kendi tecrübemi aktarmam gerekirse, 2 tonluk bir dodge PowerWagon sahibi olarak her ihtimale karşı arkaya bir manuel vinç, çektirme vs atmak istedim... ilk seçimim HUBZUG adı verilen ve yatay da çalışabilen bir çektirme oldu: http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=24422 Trifor yerine bunu tercih etmemin sebebi 3 Tonluk bir çektirmenin 200 TL civarında olması idi.. 3 tonluk bir trifor 1000 TL civarında.. dolayısı ile içim rahat bir seçim yaptım.. ancak sonraları bu aletin çok ağır olması sebebi ile kullanım zorlukları yaşadım... daha sonra 4 ton kapasiteli halatlı bir çektirme alarak HUBZUG ı sattım.. http://www.hilalcelikhalat.com/kaldirma-cektirme-ekipman/halatli-cektirme.html bu alet hafif ve halatı HUBZUG dan daha uzun. yine de sağlam ve uzun bir ip veya çelik halat bulundurmak şart ki belli bir mesafedeki sabit noktaya bağlanabilelim. Benim ucuz bir kurtarma ekipmanı için hikayem bu şekildedir, umarım birilerinin işine yarar.