Mart Ayında Palovit Şelalesinde Piknik Keyfi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,174

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
Bu haftasonu (07.03.2011) Çamlıhemşin Fırtına Vadisindeydik. Bol karlı bir gezi oldu. Pokut ve Sal Yaylalarına çıkmayı denedik. 1000metrelere kadar ancak gidebildik sonrasında 1metreyi aşkın bir kar vardı. Yayladan inip Fırtına Vadisinde bulunan Rize’deki şelaleler arasında en yüksek debiye sahip olan 10-15m yüksekliğindeki Palovit Şelalesine çıktık. Palovit şelalesine 300mt kalıncaya kadar 20-30cm kar vardı. Son 300metrede ise 50-100cm arasında rüzgarın yığdığı karlar vardı Bu nedenle son 300metreyi yürüdük. Bol karlı ve heyacanlı bir gezi oldu. Topladığımız kuru dalları zar zor yakıp ateşte kızarmış ekmek arası sucuk yedik. Donmaya başlayınca da geri döndük. Çok foto çekemedik malum heycanlı gezilerde pek foto çekilemiyor. Kısacası Çok güzel bir piknik oldu, piknik diyorum aksi halde malum topa tutuluyoruz ;D 20-30cm karda da piknik bir başka. Bu arada araç parasını hak eden bir araç

Not: Foto çekilen yerlerde karın az olduğuna bakmayın, genelde rahatladığımız sıkıntısız yerlerde foto çektik ondandır.

Burası da Çat Yaylası, 1 mt kar var, çok dik rampalar olması nedeniyle sadece 4 çeker araçlar gidebiliyor.

Bu da Palovit Şelalesine 300mt kala gelebildiğimiz son nokta
[attachment=1]

Etiketler
Ynt: Mart Ayında Palovit Şelalesinde Piknik Keyfi

guzel paylaşım orda olmak ıstersım

süper valla

ümitcim hiç video çekmemişmiydik.çekdiysek bi zahmet onları da yükleyiver

Gözünü sevdiimin memleketi.Resimleri görünce niye 4*4 almadım diye üzüldüm.Ümit oralara 4*2 ile çıkamazmıyız hiç denedin mi acep?Gerçi ben yazın gidecem o zaman bu kadar kötü olmaz sanırım yollar çıkarım oralara...

Kışın biraz zor ama yazın olabilir

Çok güzel piknik olmuş. İnşallah bu yaz oralardayım. Lazotto gibi benim aracımda 4x2 ama ne yapalım deneyeceğiz.

Harika resimler ,

Emeğiniz için teşekkürler....

gezi süper olmuş ümit abi. devamını ve varsa videoları heyecanla bekliyoruz.

POKUT YOLUMU BURALAR? ADANADAN GELDİK MEMLEKETİNİZİ GEZMEYE 20 EŞSİZ GÜN GEÇİRDİK. AMA POKUT YOLUNUN YARISINDAN DÖNMEK ZORUNDA KALDIK MİNÜBÜSÜMÜZ ÇIKAMADI KAYDIK. İÇİMDE UHTEDİR POKUTA ÇIKMAK İÇİN TEKRAR GELECEĞİM ÇAMLIHEMŞİNE

Evet pokut yolu, karda çıktığımız için her yer bembeyaz olduğundan korkunç yerleri göremeden devam ettik, yazın çıksaydık korka korka çıkacağımız kesin

Paylaşım için teşekkürler. Henüz görmediğimiz çok yeri var Ülkemizin.

Ama,ilk gezimiz ''KARADENİZ'' olacak.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

paylaşım için teşekkürler keyifli bir gezi olmuş