Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 316
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,561
Ynt: Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

Ben derim ki , zaten önümüz kısmetse Kurban Bayramı.Aramızdan kurban kesmeyipte herhangi bir vakfa bağış yapmayı düşünen üyelerimiz bu parayı bir havuzda toplayıp bu konu için düşünebilirler.
Ben şahsen böyle bir işte varım.

Etiketler

Çok iyi bir fikir Nadir abi... Bunu da değerlendirmek isteyen arkadaşlar olacaktır. Birden abi şehirdışındaymış sanırım, dönüşünü ve ormancıları ziyaretini beklemedeyiz. Ardından ihtiyaçları belirler, organizasyonu yapar ve gerekirse tüm üyelerimize duyurur, sıcağı sıcağına vakit kaybetmeden toplu ziyaret için yola çıkarız.

Gece döndüm ben Sedat..Şİmdi öncelikle ne zamana kadar orda kalacaklarını ögrenecegim.Nadir abi daha iyi bilir ama benim bildigim şimdiye çoktan göçmüş olmalıydılar,bu mevsime kalmıyorlardı genelde...

Arkadaşlar selam.Edindigim bilgiler şöyle,Kartepe tarafında 2 tane mevsimlik işçi kampı var..Bunlardan biri Düzce grubu bir digeri Adana Mersin Gurubu..Düzce gurubundan görüştügüm bir kişi diger gurubun ihtiyaç sahibi oldugunu söyledi..Gurupta yaklaşık 20 hane var..Maşukiye çevresinden sorumlu orman memuru yarın tam tespit yaparak o guruptaki çocuk ve yetişkin sayısını bildirecek böylece belki bizde en azından çocuklar için nokta atışı yapabiliriz..ayakkabı kaban cinsinden..Öncelikli ihtiyaç giyim malzemesi ,uyku tulumu,Battaniye gibi gözüküyor.Gurubun kışı burda geçirme ihtimalide olabilir diyorlar.Ayrıca yarın Sogucak tarafındaki gurup ile ilgili bilgilerde gelecek..Orman Memuru ile görüşmek isteyen olursa cep nosu bende var özelden atabilirim..

Ne denir ki böyle bir durumda diyeceğim ama aslında çok şey var söylenebilinecek...

Hep yakınmışımdır bu ''Gelir Adaletsizliğinden''..Ne yazık ki hayatlar bir yerlerde çok farklı ve ciddi anlamda mücadele vererek
yaşanıyor..Görünmeyen ya da belkide bazı zamanlarda kendimize o kadar aldırıp bizlerin görmediği hayat bu olsa gerek..Çok üzüldüm gerçekten Allah rahmet eylesin..O soğuğu düşünüyorumda bizler bir kaç günlük kış faaliyetlerinde (-ki bu sadece kendi zevkimiz için-) bile bazen şikayet ederken o insanların sürekli olarak o şekilde yaşıyor olmalarını bilmek ne kadar acı...

Eyy gidii yaa bizim insanlarımızda(!) yok Bülent Hanım bilmem kimin için 200 adet bilmem ne marka şampanya patlatmışta blaa blaa blaa..İşte onlarda yaşıyor bu insanlarda..Hangisi daha mutlu kesinlikle tartışılır ama bu kadar vurdunduymazlığa,bu kadar etrafından bir haber olan insanlara(!) ve bu kadar değersiz haberlere kızıyorum gerçekten..Verilmesi gereken habarler midir bunlar kime ne katacak diyede merak ediyorum..Ne alaka derseniz sabah gazetede okurken uyuz olmuştumda bu haberide görünce iyice dank etti..

Biraz ortaya karışık oldu ama umarım ne demek istediğimi siz gezgin dostları anlamışsınızdır..

Edit: Ben Ankara kısmında ne yapabilirim diye düşünüyorum..En azından ihtiyaç doğrultusunda elimden geldiğince buradan bir şeyler ayarlamak isterim..

dağlarkızı' Alıntı:
Hep yakınmışımdır bu ''Gelir Adaletsizliğinden''..

Bence gelir adaletsizliği diye birşey yok, sadece vurdumduymazlık var. Gelirin devlet eliyle veyahut mevcut ekonomik düzenle dağıtılması gerekmez, insanlar da bunu gelirlerinin fazlasını ihtiyaç sahiplerine vererek gerçekleştirebilir. Ama işte o vurdumduymazlık ve atalet yok mu

Aslında haklısın Murat..Hele ki finas gibi bir sektörde çalışınca insanların vurdunduymazlıklarına direkt olarak şahit olan biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki; çoğu insan ben iyiyim ya diğerleri ne yaparsa yapsın mantalitesinde..
Haa beş parmağın beşide bir değil aslında..gerçekten iyi kazanan ama etrafından bir haber olmayan insanlarda var..Zaten onlarda olmasa diyor insan..

VitaEsMorte' Alıntı:
insanlar da bunu gelirlerinin fazlasını ihtiyaç sahiplerine vererek gerçekleştirebilir.

İnsanlar ne zaman o kadar ''İnsan'' olabilecekler acaba?..Şimdi bırak gelirin fazlasını,Şöyle bir çatıyı,bodrumu,dolapları kurcalasak bi kamyon eşya çıkar kullanmadıgımız,giymedigimiz ..Başkalarının ihtiyacı olan..

Her türlü organizasyonda bende varım Birden.

Bi de duyduğuma göre soğucak yaylası tarafındakilerin bir kısmıda kışı kartepede geçirecekmiş, gerçi en doğru/detaylı bilgiyi edinirsin sen.

Selamlar.

Mesut bugün yine gidecegim o taraflara..Programın nedir?..Gidelim beraber..

Arkadaşlar Biz Mesut (Felice) Günay Patlar (Gevis) ve ben bu gün orman kampına çıktık..Yolda bize üyelerimizden Ahmet bey (ahmet) de katıldı..İlk önce bölgeden sorumlu orman memuru ile konuştuk..Bu mıntıkada 40 hane varmış ve onlarında mevsim itibarı ile işleri bitmiş..Bunlardan 20 hane gidecek yerleri olmadıgı için kışı kartepe cıvarında geçirmek ve baharda tekrar ormanda çalışmak istediklerini beyan etmişler..Birkaç güne kadar biraz daha düşük rakımlı bir mıntıkada kamplarını kuracaklar..Her hanede okul öncesi çagda çocuklar var..işin içine kışı geçirmekde girince akla gıda yardımıda yapmak geliyor..

Sogucak tarafındada aynı durum söz konusu ordaki hane sayısı henüz bana ulaşmadı..

Biz henüz birşey belli olmadıgından insanlara ümit vermemek adına fazla ayrıntıya girmedik

Şimdi benim fikrim şöyle...öncelikle Hane başına neler yapmalıyız ,neler yapabiliriz bir plan yapalım..Paket muhteviyatı tespit edildiginde onu hane sayısı ile çarparız..Eger çocuklara kaban,çizme kararı alınırsa çocuk adedi ve yaşlarınıda ögreniriz..Grup liderinin adı ve telefonu bende mevcut..

Bizde organizasyonumuzu tamamladıktan sonra bir kar kampı düzenler,Kartepede toplanırız.Aramızdan birkaç kişi sessizce gider teslim ederiz..

Bunu ve farklı önerileri tartışalım lütfen..

Aşagıda kamptan birkaç kare sunuyorum..

Zahmetlerin için çok teşekkürler Birden abi, ayaklarına sağlık. Çocuklara kaban, çizme gibi birşeyler satın almak yerine Nadir abinin dediği gibi para toplayıp (önümüz zaten kurban demişti Nadir abi) bunu hanedeki kişi sayısına göre eşit olarak dağıtmak daha mantıklı geliyor bana?. Alacağımız kaban, çizme gibi şeylerin beden ölçülerinin uymaması gibi bir sıkıntıdan da kurtulmuş oluruz. Ayrıca paradan ziyade artık kullanmadığımız giysiler, battaniye, tulum, mat gibi eşyalarımızı da götürebiliriz. Hatta dileyen marketten alışveriş yapıp onu bile teslim edebiliriz. Kısaca kimin elinde ne imkan varsa onu yapsın derim?

Bu imkanları hakkaniyet ölçüsünde değerlendirelim ve planlı bir yardım yapalım. Kimi yere az kimi yere çok veya ihtiyacı olmayan şeyler vermektense bir program dahilinde ihtiyaç listesi çıkarıp kim ne yapabilir ne verebilir nereden ne temin edebilir şeklinde çalışabiliriz.

Evet arkadaşlar önerilerinizi bekliyoruz..Neye karar verdik vakit geçiyor..Kışlık giysi haricinde ramazan paketi tarzında kumanyada hazırlanabilir..Kaç kişiyiz?ne verebiliriz?...Sedat,Murat bu linki bir seferde tüm üyelere atma şansınız varmı admin olarak?..