Motoru yaptırıyoruz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetmederes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,096

vetmederes

Kamp I
Mesajlar
112
Tepkime Puanı
3
Yer
İzmir
2.2 Frontera aracımın radyatör sorunundan dolayı silindir kapak contasını yaktım ve hazır açmışken yaptırmaya karar verdim. 250000 km de aracımda yağ yakma vb bir sorun yoktu krank yataklarından ses geliyordu sadece.Değişenler yapılanlar çıkan masrafları sizlerle paylaşacağım.
 

Etiketler
Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Triger kapağını açınca egzantrik keçelerinden yağ kaçağı dışında herhangi bir sorun görmedik. ( triger ve rulmanlar değişecek ) http://img12.imageshack.us/img12/3338/imag0205oa.jpg[img]

[ATTACH=full]352969[/ATTACH]
 

Ekli dosyalar

  • IMAG0205.jpg
    139 KB · Görüntüleme: 201


Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Allah yardımcınız olsun, takipteyzzz
 

Ynt: Motoru yaptırıyoruz

kolay gelsin. blok su tapalarını sakın ihmal etme. tanesi 3 tl den 7 tanesi 21.00 tl yapar unutma.
 



Ynt: Motoru yaptırıyoruz



lifter ve egzantrik milinde problem çıkmadı siboplar iyi durumda silindir kapağı kapakçıya gidecek ve birkaç egzos manifold vidası kırık çıktı onlar yapılacak



Pistonlar değişecek ana kol yataklar değişecek yataklar krank milini gözle görülür derecede çizmiş işlemden gececek



Soğutma sistemi borular ve radyatör değişecek.

Değişen malzeme listesini bugün listeleyeceğim
 

Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Değişecek olan parçalar

Takım segman-piston kolbenschmidt
Ana kol yataklar kolbenschimidt
Su tapaları
Full takım conta elring
Yağ pompası
Devirdaim
Termostat
Hortumlar
Radyatör
Filtreler ve sarf malzemeler
 

Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Merhaba,

Konu başlığınızı takip ediyordum da. Acaba motorunuzun şu anki durumu nedir ? Parça sıkıntısı, tedarik sorunu, fiyatı hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? Ve tabi yapıldıysa da çil çil resimlerini görmek de ayrı zevk verecektir.
 






Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Bir süredir foruma giremedim yazamadım arkadaşlar kusura bakmayın. Sibopçu ve rektefiyeciden blok ve silindir kapağı geldi işaretli olan yerlerde küçük kaynaklar yapıldı blokta herhangi bir sorun çıkmadı.





 

Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Parça sıkıntısı hiç çekmedik 1 günde Cihan Oto'dan geldi. Silindir kapağı ve blokta bir sorun çıkmadı bendeki sorun yataklarda boşluk vardı ve ses yapıyordu tabi krank biraz taşlandı. Toplam 1 haftada motoru dağıttık ve topladık. Malzeme listesini vermiştim ortalama 1000 tl kadar malzemeler tuttu ( yağ- filtreler antifiriz vb sarflar hariç). 700 tl sibop ve rektefiyeci ve 650 tl kadar da usta aldı. Bunun dışında yağ antifiriz filtreler ve amortisörleri de değiştireyim dedim toplamda 3000 tl kadar bir fiyat tuttu. Motor şu an saat gibi ;D hızlanma, serilik, herşey şu an için iyi.
 


Ynt: Motoru yaptırıyoruz


neredeyse komle elden geçmiş araç ve fiyat olarak 3000 tl bence fiyat çok iyi gibi
 



Ynt: Motoru yaptırıyoruz


Hayirli olsun. Parça sıkıntısı çekmemeniz ve fiyatları çok iyi. Ustada makul bir rakam almış. Gerçekten şu an içinizdeki huzuru anlayabiliyorum =). Güle güle eskitin tekrar hayırlı olsun.