Muayene ve Motor Numarası Sorunsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,011

mjeliada

Kamp III
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle aracıma taktırdığım lpgyi ruhsata işletmek için haftaya salı günü muayeneye gideceğim. Ancak bir problem var: MOTOR NUMARASI. Lpg tadilatlarında mutlaka okunması gerekiyormuş.. farkettim ki ruhsatımda yazan motor numarası sanırım eksik.3m318xxxxxxxx şeklinde ancak servis kitapçığında son 8 rakamın şasi no ile aynı olduğu yazarken bende farklı. üstelik servis kitapçığındaki numaralardan daha eksik sanırım. 5.2 v8 zj sahibiyim. Bir yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bu konu cidden canımı çok sıktı

Etiketler
Ynt: Muayene ve Motor Numarası Sorunsalı

merhaba, bence çok önemli bir sorun değil ruhsattaki numara ile motor numarası tutuyorsa zaten sorun yok demektir eğer bir aksilik çıkacak olursa yetkili servisin yazacağı raporla problem çözülüyor.. eğer ankarada muayene istasyonları kalabalık olduğu için vakit bulamazsanız sizi beypazarına bekleriz burada size yardımcı oluruz... selamlar..

ince düşünceniz için çok teşekkür ederim ancak 8 mart salı günü için Ankara - Eryaman istasyonundan muayene aldım

Son rakamların şaşi no ile aynı olması gibi usülun olmadığını biliyorum.mühim olan servis kitapçığı deil,motor no ile ruhsattaki bilgiler tuyorsa zaten sorun yaşamazsın.Şuandaki uygulamaya göre motor no okunamaz yada bulunamazsa bile,hafif kusur olarak muayenede sorun yaşanmıyor.tabiki ordaki teknisyenin o anki durumuda önemli.diyelimki;kesinlikle ruhsatla,motor nosu tutmuyor,o halde bile muayene kagıdına motordaki numaralar yazılıp trafik tescile sevk ediliyorsun.lpg işletmenden dolayıda ruhsatın iki yaprağıda yenisi ile değişeceğinden dolayı ikinci bir iş yaşamayacaksın.

Sonuç olarak,motor no ruhsatla uysada/uymasada trafik tescile gitmek zorundasın lpg'nin ruhsata işlenmesi adına,burda zaten bir yanlışlık mevcut ise,muayene istasyonun yazacağı yeni motor no'su yeni ruhsatına geçecek,bundan dolayı üzülecek yada rahatsızlık yaşacak bir durum yok...Artı senin ZJ orjinal Ankara tescili.hiç plaka değişimide olmamış bildiğim kadarıyla.Yani ilk dosyan Ankara trafikde işin çok daha kolay...................

Selam, motor numarası direksiyon pompasının altında kalıyor, bu nedenle muayene istasyonlarında bulamayıp numara yok dediklerini duydum, kullanma klavuzundaki bölümü yükledim ,print edip yanınıza alırsanız aracın motor numarası yok derlerse kendilerine gösterirsiniz, umarım servise gönderip uğraştırmazlar.

cevaplar için gerçekten hepinize çoook teşekkür ediyorum. Araçta ypaılan tadilat oldugu için mutlaka okunması gerek diyor tüvtürk ün sitesinde. Eğer sorun olursada yetkili servis yazısı ile oluyormuş.. umarım önemli bir sorun çıkmaz da... koşuşturmaktna çok sıkıldım

kolay gelsin...

"Sorunsal" güzel kelime valla

İnşallah sorununda çözümünü kolayca bulursunuz...

Kusura bakma kardeş başlıktaki kelime hoşuma gitti. Konunu meşgul etmek istemezdim. Tekrar özür diliyorum.

teginalp' Alıntı:
"Sorunsal" güzel kelime valla

İnşallah sorununda çözümünü kolayca bulursunuz...

Kusura bakma kardeş başlıktaki kelime hoşuma gitti. Konunu meşgul etmek istemezdim. Tekrar özür diliyorum.

Rica ederim

Ben aracı alırken bi sakata gelmeyim diye motor numarasını bulup ruhsatla karşılaştırmıştım... Sorun yok...

İki sene önce ivedikteki muayene istasyonunda motor numarasını bulmaya bile çalışmamışlardı.
No okunamadı diye hafif kusurlu geçmiştik

10 gün sonra muayenem var...

Şimdi nedir durum? İllada okucaz felan diyorlar mı?

Bide sızdırmazlık testi geçerliliği 2 yıldır dimi arazi araçlarına? o zaman bi muamma vardı... ???

Gazi üniversitesi içindeki 1 yıl, ostimdeki istasyon 2 yıl yazıyordu.... ;D ???

Bugün muayeneye girdim. Sonuç : TAM KUSURSUZ şekilde muayeneden geçtim. Emeği geçen herkese teşekkürler Alpçiğim ; motorlu taşı lpg-cng ruhsatımda 2 yıl geçerli yazıyor. ölçüm 8 şubat 2011 , aracın kontorlü 8 şubat 2013 tarihine kadar geçerlidir yazıyor.

Geçmiş olsun, fren testi nasıl yapıldı, merdaneyemi çıktı araç, yoksa yol testi mi yaptılar, bilgi verirseniz sevinirim.

mehmetali36' Alıntı:
Geçmiş olsun, fren testi nasıl yapıldı, merdaneyemi çıktı araç, yoksa yol testi mi yaptılar, bilgi verirseniz sevinirim.

yol testi yapıldı sakın ha silindire çıkartmayın aracınızı 4x4 çekiş sistemini mahvedersiniz yada araç fırlar

mjeliada' Alıntı:
yol testi yapıldı sakın ha silindire çıkartmayın aracınızı 4x4 çekiş sistemini mahvedersiniz yada araç fırlar

geçmiş olsun.....motor no'su ile ilgili konu nasıl oldu,baktılarmı yoksa gerek duymadılar v.s bilgi lütfen...

motor numarasını serviste güzelce temizlettim ve okunacak hale getirttim. daha sonrasında muayene istasyonundaki teknisyene motor numarasının nerede oldugunu gösterdim. tadilat yapıldığı için tam ve dogru okunması şart yoksa muayeneden geçmiyor, normal muayenede ise okunamazsa hafif kusur olarak geçiyor. yine aynı şekilde aracı silindire almamalarını söyledim ki 4x4 sistemi zarar görmesin. sağolsunlar çok özenli davrandılar hatta fren testinden kalacagımı düşünüyordum ( diskler eski ) 3. denemede zorlada olsa geçirdiler üstüne birde teşekkür ettiler özenimden dolayı. bende kendilerine sigara ve çikolata ikram ederek muayene istasyonundan işlerimin 15 dk halledilmesinin ve aracımın tam kusursuz olarak geçmesinin mutluluğuyla ayrıldım.

Geçmişler olsun....