Muş Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,000

penguen

Zirve
Mesajlar
1,599
Tepkime Puanı
11
Muş zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın etkisiyle et, yöre beslenmesinde temel öğe durumundadır. Başlıca mahalli yemekleri; Muş köftesi (hafta direği), domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması), hez (hasut) dolması, çorti, keşkek, cavbelek, mırtöge ve hersedir.

Muş Köftesi

Malzemeler:
750 gr yağsız dana kıyma(2 kere çekilmiş olursa iyi olur)
500 gr ince köftelik bulgur
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat(köfte sıkı tutsun diye)

İç malzemesi için:
500 gr kuru sogan
bir yemek kaşığı margarin
tuz,pul biber,reyhan(diğer adıyla fesleğen)

Yapımı:
Öncelikle soğanları suyun içinde verev olarak doğruyoruz.sudan süzerek alıp ocakta suyunu çenene kadar pişiriyoruz.suyunu iyice çekdikten sonra bir yemek kaşığı margarin,tuz,reyhan ve biberini ilave edip kavuruyoruz.ve soğumaya bırakıyoruz.

Köftenin dış hamurunu yapmak için öncelikle eti yeterince tuz ile yoğuruyoruz. ince bulguru yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.yumurtayı ve karbonatıda ilave ettikten sonra ara ara su ilavesiyle yoğurmaya devam ediyoruz.bu arada şunu belirtteyim.su bir hayli alıyor. köfte kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.yoğurma işlemi yaklaşık 30 dk falan sürüyor.yeterli büyüklükte parçalar alınıp içlerine soğanlı harçtan konur.

Pişirilmesi: tencenin içine 3 parmak kadar su konur bir tutam tuz atılır ve kaynayan suya köfteler atılır.Pişirme suyu az oluyor sakın şaşırmayın.
 

Etiketler

BENZER KONULAR