Nasıl Bir Ülkede Yaşıyoruz..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,710
Ynt: Nasıl Bir Ülkede Yaşıyoruz..

Bende bıryerlerde okumustum bahsettiğiniz gibi, alınan tohumlar bir defa ekilebiliyor ve cıkan ürünlerden tekrar tohum alma ımkanımız olmuyor. Tamamen bilincli üretildigi belli. Neden bunlar ıthal ediliyor karşılıgında nasıl taahhutler alınıyor kımse bılmıyor.

Etiketler

Halen bilinç köylülerimizin ,çiftçilerimizin kaldığını bilmek beni çok sevindirdi.Umarım bu yanlıştan hemen acil olarak geri döner ve TOHUMLARIMIZIN ,DOĞAL TARIM ÜRÜNLERİMİZİN önemini kavrarız.Benzin litresi 50 tl olabilir.En kötü ihtimal bisiklete bineriz.Ama eğer doğal ANADOLU MENŞEİ bulunan Tarım ürünlerimizi-gıdalarımızı kaybeder dışa bağımlı-ithal genetiği değiştirilmiş TOHUM lara muhtaç kalırsak aç kalırız.Aç insanlarda hiç bir ideal ülkü kalmaz ne yazık ki.Ayrıca şu an KARADENİZ bölgemizdeki ormanlarımıza gelen turist kafilesi adı altındaki yabancı uyruklu kişiler Ormanlarda bulunan çeşitli bitki türlerinin örneklerini toplayıp incelemektedir.Bunlardan bazıları uyanık ve vatansever bölge halkımız tarafından yetkililere rapor edilmektedir.

demir59' Alıntı:
Birde zihniyetin değişmesi gereken ikinci kısım var; Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istemeyen, değişime direnen statükocu kesim, onlara girmiyorum.

değişim herzaman acı verici olmuştur ama acının seviyesi değişir. zamanında uçak üretip hollandaya satacakken kendi kendimize engel çıkartmışız. böyle tuhaf bir iş işte bizimkisi.
birde değişime direnç gösterenler yanında , "fence sitter" yani çitin üzerinde oturup olan biteni izleyenler vardır. yanlız ünlü müzisyen alan parson un dediği gibi de çok fazla .it üzerinde oturmak kıç ağrısına sebebiyet verirmiş.

şimdi olan şeyde bu bence.

Selamlar

Beyler kendi görüşlerinize göre eleştiri yapmışsınız Aslında konu çok kısa ve hangi görüşte olursanız olun temel problem millet olmakla kalabalık olmak arasındaki fark.

Matematik hesabını buyrun yapın hatam varsa söyleyin, tuik verilerine göre şubat ayı itibari ile Türkiye de ki toplam araç sayısı 11 milyon 325 bin 464 12 milyona yakın
bu araçların 2 milyon 300 bin 575 tanesi İtanbulda Şimdi biri yada birileri çıkıp ey millet dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsun 15 gün benzin almayın acil durumlar haricinde toplu taşıma kullanın dese. Ve bu çagrıya Türkiye geneli degilde saadece İstanbul daki araçların %30-40 ı cevap verse.
Soru 1 ilk hafta benzin % kaç düşer.
Soru 2 kim arabasına lpg taktırır.
Soru 3 arabasını yenileyenlere bir çagrı yapılsa 6 ay aracınızı yenilemeyin dense ve bu çagrıya uyulsa arabadaki kdv ötv ne olur.
Bu her konuda böyle et 40 liramı? 20 lira iken 15 gün toplum tarıfından alınmasaydı şimdi 15 lira idi.
;D Tüp taktırmaya giitim gelcem ;D

Saygılar.

Çarpıtmadan yazılan, konuya objektif bakılan en güzel yazılardan birisi adaş SAYGILAR.