Ynt: Neden Alüminyum Tüp
Değerli arkadaşımızın bilgi eksikliğini kapatmamda yarar var. Neticede bilgi eksikliği ayıplanacak veya utanılacak bir durum değil. Hepimiz her şeyi nasıl bilebiliriz ki?.
1-)Alüminyum tüplerin fabrika patlatma testlerinde "kırılma" olmaz, daha önce sözünü ettiğim ve resimde açıkça görülen yaklaşık 10 cm uzunluğunda "yarılma" olur. Böyle bir resmin "kırılma" olarak yorumlanması yanlış. Sanki ortadan ikiye ayrılmış gibi bir anlam çıkıyor.
2-) "çatlaklar var ve parçalar eksik" :
1 adet 10 cm uzunluğunda yarık, resme ne tür bir bakış açısıyla bakılırsa bakılsın "çatlaklar" olarak yorumlanması dikkatsiz bir yorum yapmaktan kaynaklanmış olmalı.
3-) "parçalar eksik" : Bunu nereden çıkardınız çok merak ettim doğrusu. Yıllardan beri belki binlerce kez yaptığımız patlatma testlerinde 1 mm çapında en küçük bir parçanın dahi tüpten ayrılmadığını görmemiş olmamız sizin bu tezinizin ne kadar yanlış olduğunun en büyük kanıtıdır. Sizi en kısa sürede içtenlikle fabrikamıza davet ediyorum. Sizin için 1 adet dalış tüpünün patlatma testini yaptıracağım, kendiniz görün. İnsanları bir konuyu tam bilmeden yanlış bilgilendirmek forumlarda da olsa doğru değil.
4-) "Çünkü kaynak yeri yok tabanlarında press izi var yani yekpare üretilmiş ve et kalınlıkları çeliklerden daha fazla": Çelik tüplerde de kaynak yeri yoktur. İyi ki de yoktur. Çünkü şu ana kadar değil 200 Bar 50 Bar basınca dahi dayanabilecek herhangi bir kaynak teknolojisi üretilmedi
Yekpare üretilmek zorundadır. Uzun yıllar dayanabilmesi bu üretim teknolojisine dayanıyor. Et kalınlıklarının çeliklerden fazla olduğu doğrudur. Standartlar bunu gerektiriyor. Aksi takdirde sertifika alınamazdı.
1,5 sene önceki konuyu hortlattığını için ben de teşekkür ederim. Öğrenmenin yaşı ve zamanı olmaz ne de olsa..
Selamlar