Ynt: Neden Dacia Duster?
Selamlar,
Sayın mikaleli nin belirttiği gibi, acenta satış diye tabir edilen araçlar en az 3 yıl yada 100 bin km sorunsuz kullanım amaçlanarak dizayn edilirler. Bu süreleri etkileyen unsurlarda; kullanıcı, kullanım yeri, iklim, lastik, bakım, yakıt, üretim amacına uygun kullanım,orijinal yedek parça, servis kalitesi,..... vs çoğaltılabilir.
Şüphesizki bir binek otomobil ile Duster gibi hafif 4x4 kabiliyeti olan enkötü otomobilin bile dizaynında birtakım farklılılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıkllar; Aracın yol dışı hafif arazi şartlarında kullanımlarında yaşanacak olası problemlerin azaltılması/olmaması amacıyla binek modellere göre, daha da güçlendirilmiş sağlam bir şasi yapısı (askıda kalma durumlarında ortaya çıkan şasi burkulma direnci v.b.ne karşı), rot kırılmalarına karşı daha iyileştirilmiş bir ön takım, yüksek bir ön-arka aks yerleşimi, geniş bir iz genişliği,.... ve benzeri şeyler sıralanabilir.
Bütün bunlar şunu ortaya koymaktadırki; Binek araç sahibi iken 3-5 yıl sorunsuz binilecek bir otomobile, aynı şartlarda duster' a binilirse bu süre minimum 5-8 yıla uzar diye düşünüyorum.
Yanlız unutulmamalıdırki; Daha sağlam yapısı nedeniyle tercih edeceğimiz bu otomobillerde bulunmayan, ama binek otomobillerde var olan donanımlardan hangilerinden feragat ettiğimizide biliyor olmamız gerekmektedir.
Gösterişli bir torpidomu bizim için daha önemli, yoksa trafiğe yukarıdan bakacağımız ve altını vuracağım kaygısı olmadan dağ tepe araç kullanmak mı daha önemli. Bu gibi soruları çoğaltarak "ne" karşılığında "ne" lerden feragat edebileceğimizi de belirlemiş oluruz.
Bu sorgulamarın tamamı yaşam tarzı ve hayata bakış açısındaki farklılıklardan kaynaklanan cevaplar verir ve kişisel tercihlerdir. Yargısız, saygı duyulması gerekmektedir. Kırmızı sevene "neden" diye soramazsınız.
Bütün bu konuşulanları zaman gösterecek tabiiki. Fakat duster'in, problemsiz (konfor değil) olarak bilinen ve dahada güçlendirilerek izole edilmiş logan şasisi üzerine inşaa edilmiş bir kupaya sahip olduğunu, yürüyen aksam ve aktarma organlarının yine kendisini Nissanda kanıtlamış bir sistem olduğunu da düşünerek zamanın bize gösterebileceği olumsuzluklar konusunda biraz olsun fikir sahibi oluyoruz diye düşünüyorum.
selamlar-saygılar.