KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Nissan Navara, Pathfinder Suspension ve Body Liftler Geldi !
37 inç lastik kullandık hiç yoltutuş kaybı yatma vs. yaşamadım bizim araçların arkası hafif olduğu için 150 kg dökme demir 100 kg kabin kapama 40 kg istepne lastiği vs vs ye rağmen genede yan yatmaktansa arkasını savurmayı tercih ediyor 5 cm flanş la iz mesafesini genişlettik yoltutuşu orjinalinden çok daha iyi oldu diyebilirim ...
Nissan 2008 deki modellerde arka amörtisörleri farklı kullanmış şuan bir araç test aşamasında şimdilik gerekmiyor diye gözüküyor ama testlerin tamamlanmasını beklemek gerekir bu dediğim sadece 2008 ler için gerekli...
Malesef üzülerek söylüyorum ama 17 jant a lastik yok. Orjinal navaranın 16 jantlarını almalısınız yada takas yapabilirsiniz. Serviste demir jantta satıyorlar aracınıza göre 15 Ama bildiğim kadarıyla sadece 4x2 lere göre 4x4 lerin arka kampanası çok büyük olduğu için minimum 16 oluyor diye biliyorum? Bir sorun isterseniz
Ama illa 17 jant ve bu ebat derseniz getirtmesi yaklaşık 45 gün ila 2 ayı buluyor ve 3 milyar civarlarına maloluyor. Oparayı verip alacağınız lastiğinizin teki patlasa ikincisinide alamayacağınız için 16 yada oluyorsa 15 jant tavsiye ederim...
Bir seçenekte 20 jant alıp panzer yada traktör lastiği takmak onun içinde minimum 10 inç kaldırma kiti ve 5 inç body lift ve yürüyende ciddi değişim gerekir yani kısacası bigfoot unuz olur
Tüm alt yapısını ve problemlerini çözdük fakat 3 4 ay sürdüğü için yapmaktan vazgeçtik ...
17 janta göre lastik gerçekten yok hele Adanada bulmak imkansız gibi ama zaman içinde yayılacak bence yeni 4x4 lerin çoğunun orjinal jantları 17 inch ayrıca size ilgileneceğiniz bir internet sitesi adresi vermek istiyorum http://www.clubfrontier.org bu internet sitesi sayesinde kendi body liftimi ve suspansiyon liftimi kendim yapacağım forumlara girerseniz çokgüzel şeyler olduğunu göreceksiniz
Tabiki yapabilirsiniz sonuçta bu bi mühendislik işi ama bazı trik ler var onları yapmazsanız çok büyük maliyetler çıkabilir mesela ön diff 6900 ytl
Kullanıcağınız vida segman açı hesapları rondeleler pullar vs vs vs birçok dikkat etmeniz gereken husus var !
Bide aracın kendine özgü hesapları var yani kule tepesindeki cm açacağı ile bir değil ayrıca aks salınım hesapları vs vs vs ...
Kolay gelsin ama dikkatli olun bi yanlışlık can sıkıcı olur
Arkadaşlar, bende 2007 Navara LE 4x4 var. Arabanın standart haliyle (lift veya amortisör takmadan) kullanabileceğim (ve çamurluklara sürtmeyecek) en büyük lastik ebadı nedir?
Bende de 4x4 navara var ve 265/70/17 veya 265/75/16 lstikleri orjinal jantıyla birlikte takarsan hiç bir problem çıkmaz ayrıca çok araştırdım 3 inch lifti takmak için aracımın garantisinin bitmesini bekliyorum lift te çok basit öne helezonların altına 4.5 cm bir flanş takıyorsun arkayada makasın altına 6 cm lik bir demir takoz takıyorsun ve u vidalarınin orjinalinden 6 cm uzun olanını takıyorsun bukadar basit ve yükseltme kitiyle 285/75/16 lastik takabiliyorsun yani taş patlasın 200 ytl ye bu kit yapılır