Nissan Patrol aracimin arka diferansiyelinden hizlanirken 70-80 km/s arasinda (vuuuu seklinde) cok hafif ses geliyor. 80km/s'den sonra ses kesiliyor. Eger 70-80 arasinda gaza basmazsam herhangi bir ses gelmiyor.
Arabistanda yasadigim icin buralarda usta bulmak hele ki iyisini bulmak imkansiz(cunku yok...) Arac su anda 56000 km'de. Aracin eski sahibi 50.000'de arka diferansiyel yagini degistirmis. Yanlis yag koyulmus olma ihtimaline karsi 140 numara yag ile degistirttim ama herhangi bir katki koydurtmadim. Benzer problemi yasayan yada tecrubesi olan arkadaslardan tavsiye istiyorum. Nissan servisi difrensiyali komle degistirmek lazim diyor ama buralarda servisteki insanlara pek guvenilmiyor(ticari kaygilar)...
Bu sesi tamamen kesmenin bir yolu varmidir ve bu ses neden olmus olabilir ?
Ynt: Nissan Patrol Arka Diferansiyelden Ses Geliyor
Caglar Bey selamlar,
Arac 2006 Nissan Super Safari 4.8. Otomatik/tiptronik vitesli. On panelde Diff kilidi dugmesi var, gerekince devreye aliniyor. Sanirim normal suruste Limited Slip Differansiyel kullaniyor. Koydurdugum yag Fuchs SAE 140. Forumda belki daha once tartisilmistir, bu yag konusu biraz karisik...
Fuch yaglarinin sitesinde de sizin dediginiz gibi oneriyor aslinda( http://www.olyslager-lubricants.nl/FuchsEurope/product.asp ). Bu bolge cok sicak oldugu icin 140 numara yag koydurttum. Yagin kilitlii diferansiyele nasil zarar verdigini kisaca aciklayabilirmisiniz ? Bu bahsettigniz 75W-85 midir ?
davidu' Alıntı:
Fuch yaglarinin sitesinde de sizin dediginiz gibi oneriyor aslinda( http://www.olyslager-lubricants.nl/FuchsEurope/product.asp ). Bu bolge cok sicak oldugu icin 140 numara yag koydurttum. Yagin kilitlii diferansiyele nasil zarar verdigini kisaca aciklayabilirmisiniz ? Bu bahsettigniz 75W-85 midir ?
sizin defransiyel dişlerinde öpüşme(mekanikçilerin tabiriyle) noktalarında yeni aşınma başlamış ileride ses çoğalacak
hipolit yağın özelliği ise kilitli defransiyellerde istavroz dişlilerinin yerine otomatik şanzımanların içindeki gibi balata ve pleytlerden oluşmaktadır
farklı yağlarda balataların özelliğinden dolayı bozulur
Uğultunun kaynağından emin misiniz ? Otomatik türibini yada turbo olabilir mi ? Bende aracımdaki ilk uğultuyu duyduğumda defransiyel gibi gelmişti ancak boşta ( n ) gaz verince ve uğultu sesini duymaya devam edince turbo ve otomatik vites türbin arızası olabileceğini öğrendim. Aklınızda olsun diye. sessiz bir ortamda özellikle kapalı ortamda n konumunda gaz vererek dinleyin o ses var mı diye bence kontrol açısından. iyi bayramlar bu arada
çok benzer bir sorun benim 96 Tahoe'da var..keçeden yağ kaçırmış ve yağsız 200 km yol yapmış...hız arttıkça ses de artıyor...bilgi sahibi olanlardan yorum alabilirmiyim...