Ynt: Nissan Pickup 4x4
Merhaba,
Bende konunun üzerinden bayağı bir süre geçmesine rağmen yazıyorum. 3.2 QG Motor 1999 Model Skaystar kullanıcısıyım. Aracım şu anda 250.000 Km. ve henüz motora anahtar değmedi.
Belki bu araçları tanıdığım için belkide gözüm alıştığı için başka araçlar bana Nissan güvenini vermiyor.
Benim aracım düz ( Turbosuz ) motor ve 3.200 olmasından ötürü bu tarz sıkıntılar yapmayacağını geçmiş tecrübelerime dayanarak düşünüyorum. Aynı şekilde düz 2.5 ve 2.7 motorlu Nissanlar içinde geçerli.
Ama Turbolu 2.5 motor kullanıcıları mutlaka araçlarının EGR valfini bakır conta ile körlemeli, mutlaka Euro Dizel diye adlandırılan EN590 normlarına uygun yakıt kullanmalı, her 5.000 Km. bir motor yağını değişmeli ( veya 0W- 40 Yağ kullanıp 10.000 Km. de bir değişmeli) ve araçlarını stop etmeden önce yaklaşık 10 - 15 saniye gibi bir süre rolantide bekleterek stop etmeli. Bu şekilde kullanıldığı taktirde motor ile ilgili kesinlikle bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Evet önceden yaşanmış sıkıntılar çok duyduk bence sebebi; bu tip motorlar Türkiye ye ilk 2000 li yılların başında VW Transporter ile girdi. Peki o yıllarda Türkiyede Euro Dizel yakıt var mıydı? aynı şekilde Nissan 1999 yılında Terrano ile 2.7 TDI 2002 yılının sonunda ise Pıckup larda 2.5 bu motoru Türkiyeye getirdi. Dolayısı ile o dönemde Euro yakıt olmadığı için silindirlere alınan yakıtın yanması sonucu meydana gelen kükürt oranı olması gerekenden fazla oldu ve piston aşınmaları ile sorunlar yaşandı. İlk Euro dizel yakıtı Total getirdiğini ve o dönemde yakıttaki kükürt oranının 200 PPM civarında olduğunu hatırlıyorum. Ama şu anda satılan Euro dizel yakıtlarda kükürt oranı 50 PPM civarı olması gerekir.
Uzun lafın kısası gerek Nissan, gerek Toyota ne varsa Japon da var. Araçlarımızı iyi tanıyıp ona göre davranırsak bizi üzmeyeceklerini düşünüyorum...
Hepinize bol çamurlu, çok iyi muhabbetli günler ;D