Herkese merhabalar,
Aracımı aldığımdan beri lastiklere bir türlü sıra gelmemişti. Üzerindeki lastikleri çok kötü durumda olmasına rağmen öncelikler mekanik sorunlarını gidermek olduğu için lastik hep ötelendi. Termostat değişimi ve hararet sorununu çözdükten sonra artık lastiklere geçebilirdim.
Uzunca bir süre petlasın Pt421 A/T lastiklerini almayı düşündüm 4 adet sıfır, Bir yandan da A/T lastiğe geçiyor isem ölçüyü büyütme ile orjinalde kalma arasında kararsızlık yaşıyordum. Ama alacağım lastik belliydi petlas pt421 A/T. Aynı lastiğin diğer ebatlarını araştırırken fazla seçeneğim olmadığını gördüm.
Bu arada orjinal lastik ölçülerim 215-65-R16. Petlasın aynı desende 205-80-R16 lastiği vardı.
Ölçü olarak çapta 48mm artış sağlıyordu. Yaptığım ölçümlere göre ya tam olucak yada sürtme yapıcaktı.
Takmadan anlama şansımız yoktu.
Bu arada petlasın kendi sitesinde 420 tl fiyatı vardı, Hepsiburada da 370 tl 2019 üretim.
Ölçüyü büyütmeyi kafaya koyduktan sonra letgodan belki aynı ölçüde uygun fiyata bf goodrich lastik bulurum ümidiyle dolaşırken 205-80-16 federal couragıa m/t lastiği gördüm. madem ölçü büyüyor bari m/t takalım da birşeye benzesin düşüncesiyle lastikleri almaya karar verdim.
Sonuç olarak arabanın bence kaderi değişti