şanzıman filtre, yağ ve yağ soğutucusu sorunsuz ve temiz. zaten şanzımanıda geçen sene komple yeniledim. şanzıman yağının ısınınca od ışığı yaktığını ve 4. vitesi iptal ettiğini biliyorum. ama benim sorunum şanzımanın ısınması değil. araba sarsılınca (gaza sert bastığımda, kasisten hızlı geçince, otobanda viyedük bağlantılarında yaylanınca od off ışığı yanıyor ve 4 iptal oluyor. ya düğmede ya da şanzıman ısı sensöründe vs biyerde bi temas söz konusu oluyor. ya şanzıman ısı sensörü kısa devre yapıp yüksek ısı algılıyor, ya da düğme de bi enayilik var. belkide başka etkileyen bişey var. tesisatı söküp dağıtmadan önce fikirlerinize açığım.
şanzıman ısınmasından kaynaklanmadığından eminim. yağı tertemiz ve kokusu gayet güzel. filtre temiz. vites geçişleri muazzam. geri kaçırma yapmıyor. yaz sıcağında yakıt ikmali haricinde durmadan saatlerce yol gidiyorum, klima açık şekilde şehir trafiğinde saatlerce kalıyorum hiç sıkıntı olmuyor. ama nezaman araba sert yaylansın veya sarsılsın hemen od off ışığı yanıyor. düğmeye basınca tekrar düzeliyor.
hatta bikaç kere farkettim. gayet bozuk bi yoldan arabayı sarsacak kadar hızlıca geçerken od ışığınıın sarsıntı boyunca bikaç gez düzensiz aralıklarla ışık yanıp söndü. bu da elektrik teması problemi olduğu fikrimi güçlendirdi.