KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Merhabalar
Aracıma ön-arka demir tampon yaptıracağım.Birkaç usta buldum ve pazartesi görüşmeye gideceğim.Sitedeki birkaç konuşmayı inceledim lakin güncel ve tatmin edici bir cevap bulamadım.Bunun için sizlere birkaç sorum olacak.
1.Trafik çevirmelerinde demir tampon için herhangi bir cezai işlem uygulanır mı?
2.Demir tamponu ruhsata işletebilir miyim?(İstanbul da yaşıyorum)
3.Her sene muayene yaptırmam gerektiği için muayenelerde sıkıntı yaşar mıyım?
Ruhsat işini bilmiyorum ama muayeneden geçiyorum. Ama arka tamponun yerden yüksekliği 55 cm yi geçmeyecek . İki yıl önce tüvtürkte bana yaptırdıkları tampon bu yıl geçmedi . Şasi bağlantısı sağlam deyil ve tamponun eni dar diyerek muayenede taktılar. Bende 50 x 100 mm profilden şasi bağlantısı güçlü tampon yapıp tekrar girdim ve muayeneden geçtim. Tabi yaptığım tampon araziye gireceğim zaman yukarıya kaldıracağım şekilde.
Ruhsat işini bilmiyorum ama muayeneden geçiyorum. Ama arka tamponun yerden yüksekliği 55 cm yi geçmeyecek . İki yıl önce tüvtürkte bana yaptırdıkları tampon bu yıl geçmedi . Şasi bağlantısı sağlam deyil ve tamponun eni dar diyerek muayenede taktılar. Bende 50 x 100 mm profilden şasi bağlantısı güçlü tampon yapıp tekrar girdim ve muayeneden geçtim. Tabi yaptığım tampon araziye gireceğim zaman yukarıya kaldıracağım şekilde.