Ynt: Önce Deffender, ardından Toyota Runner 4 şimdi ise Discovery v8 arayışı
Ben discovery 2 td5, daihatsu terios, suzuki vitara ve şu anda lexus LX450 yada bilinen adıyla toyota vx80 kullanıyorum. Defender ve discovery 1 konusundada çok tecrübem var sahip olmasamda.
Özetle şunları diyebilirim toyota vx80 iri kasa off road araçlarında varılabilecek son nokta. Sebeplerine gelince, başka hiçbir araçda olmayan ön arka düğme ile katif edilebilen difransiyel kilitleri, ön arka sabit aksları, çok sağlam yürür ve motoru, çok tatminkar motor gücü ve torku. Dezavantajlarına gelince, ormanlık arazilerde iriliği dezavantaj, ağırlığı çok yoğun çamurda dezavantaj, 10 yaşın üstündeki bir araç için piyasası fazla yüksek çünkü alan satmıyor satan zor satıyor, çok zor kırılır çok zor arıza çıkartır ama çıkarttığında parçası pahalıdır, bazen bulması zordur.
VX80 i almadan önce 2 hafta kadar Discovery 1 bakmıştım, muhtemelen birgün vx80 i bir nedenle satarsamda alacağım araç discovery 1 olur. Bunun sebeplerine gelince; discovery 1 arazi için bence en ideal ölçü olan 100 lük şase ye sahip, ne kısa ne uzun tam arası. Bence ideal ölçülerde. V8 motorları bu kasa için çok yeterli güç üretiyor, doğru ayna maruti ile 33-35 lastiklerle çok rahat off road yaparsınız, defender altyapısına sahip olduğu için Türkiyenin neresine gidersen git tamir edicek bir usta yada birkaç gün içinde hertürlü parçasını bulursun, ve ucuzdur. Discovery 2 gibi elektronik ve seni bozulduğunda yolda bırakıcak kıl tüy işleri pek yoktur. Vx80 in full donanımlısını 55 000 e malederken discovery 1 in aynı donanımlısını 30 000 e maledersin vs vs. Gelelim discovery 1 in kötü yanlarına, ingilizlerin genel olarak araçları japonlara göre daha sorunlu, yürür aksamları daha kolay kırılabiliyor, bu yüzden yürür aksamı olabildiğince heavy duty olanlarla değiştirmek gerekebilir. toyota zaten heavy dutydir
, discovery 1 de sadece orta kilit vardır , ne discovery 2 deki gibi elektronik çekiş sistemi nede mekanik difransiyel kilitleri yoktur. Bu nedenle ARB yada detroit gibi sonradan takılan kilitleri takmak şarttır off road yapabilmek için ve bu tip sonradan yapılan işler asla orjinal olan kadar sağlıklı olmaz.
ilk aklıma gelenler bunlar, sohbet ettikçe fikirler yazıldıkça başka şeylerde çıkar. hatta discovery 2 satın alma rehberi filan gibi bir başlık yapıcam bir ara tüm tecrübelerimi yazıcam