Otomatik Vites Konusunda Yardıma İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_4040 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,097

mehmet_4040

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikle slm lar hepinize sitenizde yeniyim ben.2006 grand vitara aldım ama otomatik vites ten anlamıyorum.bana bunları anlatcak varmı.'D'yi 'P' yi 'R' yi 'N' yi biliyorumda 'L' '2' bide 4*4 seçeneğini bilmiyoırum yardımcı olurmusunuz.

Etiketler
Ynt: Otomatik Vites Konusunda Yardıma İhtiyacım Var

öncelikle hoşgeldiniz..hem bahsettiğiniz konular hemde daha fazlasını off road-teknik bölümünde bulabilirsiniz...

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=70.0
Buaraya bir bakın, sizin araç hk. bilgisi olan arkadaşlar yazacaklardır.

arkadaşlar burdan araştırdım bulamıyorum ben 4*4 den bilgi almak istemiyorum sadece l ve 2 nin görevi ne onu öğrenmek istiyoum........

"L" low anlamında düşük vitestir, sadece 1. vites dişlisini kullanır. Devrini alsa dahi diğer viteslere (2. ve 3. gibi) geçiş yapmaz. Çok dik yokuşlara ağır yükle çıkmanız, tehlikeli dik rampaları inmeniz ve bu gibi durumlarda kullanmanız gereken bir vitestir. "2" numaralı vitesin L'den farkı sadece 1. vites değil, devrini alması durumunda 2. vites dişlisine de geçiş yapmasıdır. Ama devrini alsa dahi 2. vitesten 3. vitese geçiş yapmaz. Ayrıca çok gerekmedikçe vitesinizi değiştirmeyin, daha fazla devire ihtiyacınız yoksa D'dan (Drive) başka viteste kullanmayın.

çok teşekkür ederim arkadaşım.bunu öğrenmek istiyodum bende.bide 'd' de iken sabit gazla giderken mesela vites 3 teyse sni gazda araba kendini 2 vitese alıyo yüksek devir gidp geri 3 e alıyo bu da çok sarsıntı yapıyo.herkestemi aynı bu olay.hyundai santafe sürmüştüm onda böyle bişe yoktu.bide hyundaide manuel vitese geçiş vardı devirini alınca kendin vitese dokunuyodum + yazan yere doğru akıp gidiyodu araba.bu aldığım arabada bu özellik yok

arkadaslar selamlar bendede 16 vitara var 5kapi otomatik benim sorum yokus inerken hangi viteste inmem lazim...birde araziye takarden bosami almaliyim .araci yeni aldim otoamatik ilk defa kulaniyorum ..

mehmet_4040' Alıntı:
'd' de iken sabit gazla giderken mesela vites 3 teyse sni gazda araba kendini 2 vitese alıyo yüksek devir gidp geri 3 e alıyo bu da çok sarsıntı yapıyo.

Normalde böyle birşey yapmaması lazım. Umarım sadece şanzıman yağı eksiktir.

avci 16' Alıntı:
arkadaslar selamlar bendede 16 vitara var 5kapi otomatik benim sorum yokus inerken hangi viteste inmem lazim...birde araziye takarden bosami almaliyim .araci yeni aldim otoamatik ilk defa kulaniyorum...

Manuel vites gibi düşünün. Eğer uzun süre ve sürekli frene basmanızı gerektirecek bir yokuşsa, buzlu ya da zemini kaygan bir yokuşsa 1. (L) veya 2. (2) viteste inmenizde fayda var.

yardiminiz icin sagolun . bir sorum daha var otomatik vitesde 4x4 e araci gecirirken bosami almaliyiz .slm lar