Ynt: Pajero Tıkalı Ön Kalorifer Peteğinin Temizliği
aynı işleri kendi v6 vitaram da denedim olmadı..tahmini 15x20 cm kadar bakır bir ufak radyatör..3 taneden fazla porçöz kullandım köpürüp reaksiyona gecti igrenc paslar küfler cıktı ..hah şimdi tamam dedim acıldı sandım olmadı ..denedim ısıtmadı..yenisini aldım uymadı ispanyolmuş aldıgım.. benimki japon cıktı ..yeni özel yaptırmak zorunda kaldım..
>>eskiyi actırdım bir kapagını içine bakmak için pör çözün söktüğü kir+paslar delik lerin içine kaynak olmuş gibiydi telçivi ile sökülecek gibi degildi ..!!
>>bu yöntem yanlış ..derim..
>> bazı radyatörcülerde veya oto elektırıkcılerinde bir makina var dışarıdan bu iki hortuma dışarıdan baglanıp içinde bir süre tazzikli sıçak su dolaştırıp acıyorlar ..buda güneşi balçıkla sıvamak gibi bir şey 1 bilemedin 2 kış iş yapıyorlar..aksesuarcılarda satılan radyatör temizleme sıvılarıda boşa para ve zaman harcamaktan öte gitmiyor..
>>%98 aracta bu petek ön gögüs sökülmeden kalorifer sistemi tam ayıklanmadan cıkmıyor..bunada aracına göre 200<>1000 tl arası işçilik alıyorlar..geneldede adam gibi geriye takamıyorlar..!.. 3<>5 vida artıyor yada tam sıkılmıyor ..sonrasında gögüsten gelen tıkırtı ve gıçırtılar işin bonusu oluyor.. ;D
cıkan radyatör bakır ise lehimi sökülüp şişlenip tekrar takılabilir bi 20 sene daha calışır..aliminyum cıkarsa yenilemekte fayda var..
10 yaşından sonra gerekiyor..15 yaşından sonra şart hale geliyor tüm araclarda ..
bir başka forumda konu ile ilgili topic actım ..beni makaraya sardılar.. ;D ;D..bu işler sizin yada benim başıma neden geldi..?? antifirizle beraber kirecsiz su kullanmanızı tavsiye ederim..>>saf su,akü suyu<< yada bakkalda satılan kirecsiz olduğunu bidiginiz bir içme suyu 3-5 tl para tutar bir daha ömür boyu bunları yaşamazsınız..