yalnız perspektif duzeltmek için degil, netsiz alanı derinlikden bagımsız olarak kadrajın dikine veya enine vermenizede yarar.. ts-e 24mm f/3.5 ile çektigim farklı karaler asagıda mevcut..
yalnız perspektif duzeltmek için degil, netsiz alanı derinlikden bagımsız olarak kadrajın dikine veya enine vermenizede yarar.. ts-e 24mm f/3.5 ile çektigim farklı karaler asagıda mevcut..
Ben tam anlamadım bu lensleri şimdi. Tilt-shift etkisi mi (ben minyatürleştirme diyorum buna) sağlıyor sadece? Yoksa aynı zamanda Berk'in ilk yazdığı gibi mimaride perspektif düzeltmesinide mi yapıyor?
Ben tam anlamadım bu lensleri şimdi. Tilt-shift etkisi mi (ben minyatürleştirme diyorum buna) sağlıyor sadece? Yoksa aynı zamanda Berk'in ilk yazdığı gibi mimaride perspektif düzeltmesinide mi yapıyor?
asıl kullanım alanı perspektif duzeltme, fakat tilt-shift hareketini limitlerin sonuna kadar kullanıp açık diyaframla calısıldıgında netsiz alanı derinlikten bagımsız olarak netlediginiz objenn sagına, soluna, onune, arkasına verebiliyorsunuz..
yakın çekimlerde çok güzel sonuç verir.Örnek göstermek isterdim ama nerdeyse tamamı dia. Tarayıcımda bozuldu.
Bir zamanlar fuji gx680 III ile çok takılmışdım bu tarz çekimlere. İllaki heryer net olsun tarzı fotoğraf çekmeye takmış arkadaşlara tavsiye ederim