Merhaba,
Sorularınıza sırasıyla elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.
1) Haziran başı biraz soğuk olabilir. Yağmurdan hiç bahsetmiyorum bile. Bazen 2-3 gün hiç durmadan yağar. Gece hava sıcaklığı oldukça düşebilir, o nedenle mutlaka ona uygun uyku tulumu seçin veya ekstra kıyafet bulundurun. Herşeye rağmen ben en çok bu dönemi seviyorum. Bu dönemde karşıdan görünen Kaçkar dağları ve diğer dağların eteklerinde kar olduğu için manzara mükemmeldir. Derelere dolu dolu doludur. Üstelik yağmurda çadırda kalmayı çok severim. O nedenle her sene bu dönemde giderim. Bu senede bayramda muhtemelen ordayım.
2) Kamp konusunda hiç sıkıntı yok. Pokut yaylasının arkasında çok geniş kamp alanları var. Yayla sakinleri yaylanın içine ve sırtlarına kamp kurulmasından pek hoşlanmıyorlar. Ancak dediğim gibi kamp yapacağınız mükemmel alanlar var. Bu konuyu hiç dert etmeyin. Ekteki resimlerde kamp yapabileceğiniz geniş bir alanı gösterdim.
3) Yayla sakinlerini kafanız takmayın. Belki de yaylalarını korumaya çalışıyorlar. Diğer yaylalar gibi bozulmasını istemiyorlar. Yöntemleri biraz kaba olabilir ama sanırım temel amaçları bu. Dediğim gibi yaylaların içine kamp kurmadığınız sürece hiçbir sıkıntı yok. Kamp alanı fazlasıyla var. Zaten muhtemelen sizin yayla sakinleri ile bir temasınız olmayacak. Kamp alanlarına gitmek için yaylanın içinden geçmenize gerek yok. Pokut-Hazindağ yolunu takip edince kamp alanına gidersiniz.
4) Resimlerde gösterdiğim gibi kamp alanı yolun hemen kenarında. Ben çoğu kez arabamı bu yola park ediyorum. Bazen arabada bazen çadırda kalıyorum. Çadırım arabaya en fazla 50-100 metre mesafede oluyor.
5) Çadır kurma yasağı yok. NOKTA.
6) Ben resimlerde gösterdiğim yerlerden defalarca kamp yaptım. Rahat olun hiçbir sorun yaşamazsınız. Ama soğuğa ve yağmura hazırlıklı olun.
Umarım kısmen de olsa sorularınızı cevaplayabilmişimdir
Ekli dosyayı görüntüle 513046 Ekli dosyayı görüntüle 513047 Ekli dosyayı görüntüle 513048