r12 klima gazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duvar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,654

duvar

Yeni Üye
arkadaşlar klima soğutmuyodu. gaz yetersiz dediler. ancak bendeki gazdan yokmuş. değiştirelim dediler. ben de değiştirtmedim. kolayına geleni yaptıklarını düşünüyorum. r12 gazı nerden temin edebilirim. şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: r12 klima gazı

merhaba R12 gazı kullanımdan kaldırıldı.Neredeyse 10-12 yıl odu. Önceleri karaborsa bulunuyordu.Fakat şimdi çok zor bulmanız. R12 yerine R134A gazı çıkarıldı.Ozon tabakasına zarar vermeyen. Bu sebeple R12 sistemleri R134 A gazına dönüştürülüyor.Tabi yağıda farklı. R12 HCFC (Hidro Cloro Floro Carbon ) mineral yağ kullanır.R134A HFC (Hidro Floro Carbon) sentetik yağ kullanır. Umarım yardımcı olmuştur.

Ankara'da Şaşamaz'da vardı R12 basan bir yer ama yerini unuttuğum için ben de gaz bastıramıyorum şu an.

Merhaba arkadaşlar...çok uzun bir süre R 12 gazı bende aramıştırm Hata konu başlığı da açtım. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58048.msg673277#msg673277 .En son mesajda bu gazı satan biri mesaj bırakmış..isterseniz kendisini arayın...Ben en son gidip 134a bastırdım sorunsuz kullanıyorum..R12 Bulmak çok zor..Sİz yinede linke girip arkadaşı arayın isterseniz.

Başkent Sanayi'de R12 basan yer buldum. İsteyen bana eposta atsın.

Arkadaşın yazdığı metin konunun % 100 doğru cevabıdır. Üstelik R 12 gazının satışı ve kullanımı da yasal olarak düzenlenmiş ve yasaklanmıştır, kullanan ve satanlar için cezai müeyyideler getirilmiştir. Basit dönüşüm uygulamaları ile R134 A gazına geçiş yapar ve çevreci bir adım atmış olursunuz. Unutmayın ozonosfere en büyük zararı veren, sera etkisine sebep olan baş aktörlerden bir bu R 12 gazıdır.