Range Rover Kilitlenme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan horiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,238

horiz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar 2005 model Range Rover Vogue 3.0TDV aracımız var..

İkinci aracımız olması nedeniyle fazla kullanmıyoruz kapalı garajda yatıyor şuan araç anahtarı kontakta iken kendini kilitledi ne anahtarı veriyor ne de çalıştırılabiliyor motor kaputu bile açılmıyor..

Böyle bir olay başına gelen oldu mu hiç bir püf noktası var mı? servis çağırıp dünyanın parasını bayılmak istemiyorum da

Etiketler
Ynt: Range Rover Kilitlenme Sorunu

yedek anahtarı denediniz mi?

Cümleten selam arkadaşlar
İşin dogrusu bende bir rr hastasıyım hergün ilanlara bakıyorum yeterli parayı biriktirebilirsem 98-2001 arası alabilirim.
RR den anladığım pek söylenemez
Fakat eski patronumda 2005 model discovery 3 tdv 6 var idi kilitlenme olayı 2008-2009 arasında 4 defa oldu
her seferinde borusana gitti sebebinin beyin arızası oldugunu söylediler.
Daha sonra tüm olayın komik bir sebepten çıktığı belirlendi.
Bagaj aydınlatma ampulü patlamış
arada bir şase yapıyor ve her şase yapmasında beyin önemli bir arıza olarak algılayıp aracı kilitliyor.
Ampul değişti problem ortadan kalktı

RR sasi (body computer) bilgisayari bozulabilir. 2000-3000TL arasi bir masraf yapar. Bir de enterferans/parasit olursa, security sistemi kafasi karisiyor. Bir de superlock filan diye
belli ozellikler var. Arabanin icinde bu ozelligi kullanip kilitlerseniz, o da boyle sonuc verebilir.

Rangerovers.net de bunun hakkinda yazilanlara bakin.

ne güzel herkes bi şeyler sallamış.
Bu arızanın 2 temel sorunu olabilir.Tabi arızayı doğru anladı isem.
1.si : Direksiyon kolonu bu modellerde arıza yapar,anahtarı kati surette dışarıya çıkaramazsınız.Ki en kuvvetli ihtimaldir.Defalarca kolon değiştirdim sorun gidiyor.Bir hayli pahalı parçadır.
2.si de Zayıf ihtimal dahi olsa EWS dediğimiz modül arızasıdır.Çok az da olsa başımıza gelmiştir.
3. bir arıza ise tesisatı kurcalanmış yada bir yerlerine su girmiş olabilir. biraz 3 madde oldu ama .....Bu ihtimallerin dışında da çıkacak olursa ben de öğrenmek isterim şahsen...

[/quote]