Dış kaplama olarak ince polyester kullandım.Resimlerde görüldüğü gibi iki adet depo yaptım.Dingil üzerindeki temiz su deposu olacak arkada kalan ise pis su deposu olacak.Karavan iç kapma olarak 4 cm EPS köpük sonrası 3 mm ceviz baskılı mdf levha aldım.Bu mdf levhalar mutfak dolaplarında arkalık olarak tabir ediliyor.Tabaka ölçüleri 170 cm / 210 cm tabak fiyatı kdv dahil 14 tl.Levhaları birleştirmek için alüminyum H profili kullanacağım.Kısmetse bu hafta arasında iç kaplama bitmiş olur.Tabi bir akşilik çıkmazsa.Genelde çıkar.
Sayın meka Güzel gidiyor, depolarınız kaç litre ?,buradan 100 er litre var gibi görünüyorlar hatta daha fazlası!
Tam dolu olarak düşünüldüklerinde karavana büyük bir yük oluşturacaklardır,ağırlığın fazla dağılmaması nedeni ilede,şasenin belli bir bölgesine bayağı bir baskı uygulayacaklardır,seyir halindeyken özellikle kasislerde bu baskı ikiye katlanacaktır
Davlumbaz arasındaki depo temiz su 190 litre .yük sadece dingil üzerinde pis su seyahat halinde zaten boş olacak.Veya düşündüğüm şey ise seyahat esnasında her ikiside boş olacak konaklama yerlerine yaklaştığımda bir yerlerler temiz su deposunu doldururum diyorum. Pis su deposuda 200 litre .Temiz su doldurma her hangi bir yerlerde doldurabilirim diyorum.Harici seyyar olarak 1 adet maceratör pompa bulundurmayı düşünüyorum.Gölet veya depolardan çekmek için.
Davlumbaz arasındaki depo temiz su 190 litre .yük sadece dingil üzerinde pis su seyahat halinde zaten boş olacak.Veya düşündüğüm şey ise seyahat esnasında her ikiside boş olacak konaklama yerlerine yaklaştığımda bir yerlerler temiz su deposunu doldururum diyorum. Pis su deposuda 200 litre .Temiz su doldurma her hangi bir yerlerde doldurabilirim diyorum.Harici seyyar olarak 1 adet maceratör pompa bulundurmayı düşünüyorum.Gölet veya depolardan çekmek için.
Kanımca 750kg sınırını aşmayacak bir çekme karavan üzerinde çalışıyorsunuz.Zamanımızda ülkenin su olmayan sıkıntı olacak bir bölgesi yok.Sıkıntı olsa bile damacanadan yararlanabilir.Yapacağınız karavanın ağırlığının yarı ağırlığında su depo kapasiteniz oluyor.Yarım dolu yaptığınızda bile (Dalga kıran yapsanız bile) tehlikeli olur.
Ve nihayet karvanım için bir şeyler yaptım.Dış kaplamayı polikarban malzeme ile kaplamıştım ve üzerine ince bir polyester kapladım.Ama dış yüzey istediğim gibi pürüzsüz ne düzgün olmadı.Bunun için 0,9 mm CTP levha aldım ve kaplamaya başladım.Çok güzel form alıyor.Yapıştırma işlemeni poliüretan mastik ile yaptım gayet güzel oldu.Aynı zamanda bu hafta arabam için çeki demirini tedarik ettim ve montajını kendim yaptım.Şimdi proje aşamasında önümüzdeki hafta kısmetse TSE kontrole götürüp daha sonra ise aracımı muayeneye götüreceğim.Çeki demiri BOSAL marka fiyat ise çekidemiri+elektrik tesisatı =500 tl Proje = 300 tl TSE= 50 TL Araç Muayene =160 TL TOPLAM 1.010 tl ye mal olacak.
Aracım boş iken çeki demiri topuz merkez yüksekliği 45 cm ama karavan daha bitmediği halde kaplin merkez yüksekliği 38 cm .Kaplin yüksekliği hesabında hata yaptım.Karavan tam bittiğinde kaplin yüksekliğini değiştireceğim.Bu konuda benzer problemler ile karşılaşan veya tecrübeli kişilerden yanıt verirlerse memnun olurum.
Ön ve arka CTP kaplama işi bitti.Sol yan ve tavan kaplaması kaldı.Eğimli cepheleri yapıştırmada baskı yapması için panjur ipi kullandım.Ve aynı zamanda ipin altına laminat parke sıkıştırdım baskı istediğim gibi oldu.Zaten Baskı süresi 1-2 saat yeterli geliyor.