Antalyada bir çok yürüyüş grubu var. Genelde 25,00 tl civarında hafta sonları yürüyüşler organize ediyorlar. Belli bir güzergahtan sizi topluyorlar yürünecek lokasyona götürüp genelde 10-15 km lik rotalarda yürüyüş yapıp tekrar aracla geri getiriyorlar. Aslında aracın maliyeti 10 tl civarında iken rehberlik adı altında ve sözde giderlerin paylaşımı yalanı altında 25 tl alıyorlar. bu konuyu ben pek etik bulmuyorum. Ben ekim-kasım gibi Antalya ya yerleşeceğim. Sizinle yürüyüşler yapabiliriz. hatta başka arkadaşlarlada. çok kalabalık yürümek genelde doğanın sessizliğini ve etkisini azaltıyor. maximum 4-5 kişilik gruplarla yürümek daha çok insana zevk veriyor. Ekipman konusunda hemen açılmayın. iyi bir yürüyüş botu (su geçirmeyen), vucud sıcaklığını dengede tutabilen giysilerle başlayıp yavaş yavaş eksiklerinizi giderin derim. Genelde The North Face-Jack Wolfskin-Marmot-Salewa- Vaude-Mammut-Columbia gibi markaların ürünleri iyidir. Ama aynı işi gören bir çokmarkada mevcuttur. Ayrıca günlük yürüyüşler için 15-20 lt lik sırt cantası,şapka,güneş gözlüğü ve suyunuzu rahat içmenizi sağlayacak borulu bir suluk almanız iyi olur.
Benim Antalyaya geldiğimde planın bisikletle belli bir rota yaklaşmak ve orda yürüdükten sonra bisikletle tekrar dönüş yapmak. Umarım sizle yürürüz...