Ynt: Samurai Arazi Şaftı Hakkında
Merhaba Orhan Bey kardesim.Mehmet Bey size, yapili derken tam donanimli vs degil hic degilse eksiksiz bir arac almaniz yonunde tavsiyede bulunmak istemistir.Safti yok denilen araclarda genellikle arac sahibinin bile haberi olmayan diferansiyel,aks,sanziman,porya vs akla gelmeyen bir suru sorun yada arizali parcalar olabilir. Birini gidersen digeri ortaya cikip insani bezdirmeye kadar gitmektedir.Samurai artik uretimden kalkmis yeni yedek parcasi zor,cikmasi gun gectikce az bulunmaya baslayan bir arac haline gelmistir.Hala arazide cok basarili araclardan biridir.Sonucta eski bir arac alacaginizin bilincinde oldugunuzu goruyorum.Hangi marka alirsaniz alin eski oldugu muddetce masraf cikarmasi kacinilmazdir.Bunda da sizin ikinci araci gonul rahatligiyla daga,camura,kuma surup acimadan kullanacak yada ayni yerlerde efendice surup surmeyeceginiz onemlidir. Eger ben kirmaktan korkmadan surecegim ucuz bir arac ariyorum derseniz Samurai de olur,Niva da olur.Niva hem hacim olarak daha genistir hem de her turlu parcasi sifir yada cikma halen boldur.Farki biraz daha fazla yakar,vergisi bir dilim yuksektir,sase yoktur fakat curumemisse kasasi saglamdir ama Samurai'den genistir.
Sonuc olarak eksikli bir arac alirsaniz hem parcayi beklemesi,hem de nereden ne zaman ariza cikacagininin bilinmemesi sizi yorar.Tam bir arac alirsaniz hic degilse arizali parcanin elinizde eskisi olacaktir.Arastirirken iste bundan ariyoruz arkadas deme sansiniz olur.Maddi boyutlarina deginmek gerekirse cok kesin rakamlar vermek mumkun degildir.Serviste Vectra egzantrik pozisyon sensorune 760 TL,ozel serviste 400TL iscilik dahil fiyat verirlerken,disarida orjinal parcasi ile 120 TL ye halledildigi,Corolla debriyaj setinin Istanbul'da 700 TL,Izmir'de 380 TL ye degistigi gibi ornekler basimiza gelmistir.
Cok ucuza bir arac alip sonradan terk ettiginiz Vitara'dan daha fazlaya maletmek istemiyorsaniz,biraz daha sabirla gercekten ucuz ama hic degilse tam ve az yipranmis bir arac arastirmanizi tavsiye ederim.Eger butce ve zaman uygunsa iyice dokuk bir arac alip saseden her parcasinin tarafinizdan kontrol edilerek takilacagi bir arac yapmak isterseniz o zaman yandiniz.Isin sonu yoktur.Ona maledip bese zor satilan bir suru ornek duyarsiniz.
Neyse kafanizi karistirmak icin degil ucuz alayim derken eldeki miktari tuketmemeniz icin yardimci olmak adina yazmaya calistim.Hakkinizda hayirlisi olsun.