Ynt: Samurai Uzun Yol İçin Önerileriniz
ttogan' Alıntı:
Merhaba,önce hayırlı olsun diyelim.
Araç kullanan biri olarak zaten yola çıkmadan bakım yaptıracağım demişsiniz.
Bu esnada aracın altında yağ,su kaçağı gibi olumsuzluk var mı bakın.
Yolda da kulağınız tetikte olsun,motoru,şanzımanı,alt takımı dinleyerek gidin.
Sinyal,far,korna,fren vs.Hem emniyetiniz hem trafik güvenliği için malum.
Başka da elinizden bir şey gelmez.Gerisi Allah'a emanet artık.
Amaç yatak sarmadan,alt takımda parça kırmadan,şanzıman dağıtmadan hedefe varmak.
Zamanınızı iyi ayarlayın,acele edip motoru sıkıştırmayın.
Göstergelerin sağlıklı olup olmadığına da bir baktırın.(hararet özellikle)
Tahminim bunları zaten biliyorsunuzdur ama bir kere de ben yazayım dedim.
İyi günlerde keyifle kullanınız.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve iyi temennileriniz için.Aslında uzun yol tecrübem çok.Bayram trafiklerinde az memleket yolu tutmadık.Ama bu denli yaşlı bir araç daha önce kullanmadım.En eski aracım 1998 model Grand Chorokee idi.Ondaki donanım ise zaten mükemmel;konfor derseniz yine aynı şekilde.Samurainin ise forumlardan okuduğum kadarıyla asfalt için hep olumsuz yorumların girilmiş olması bendeki beklentiyi bir hayli düşürdü.Yani tabiri caizse traktör gibi birşeyle karşılacağımı hayal eder oldum
Ben yola çıkmadan yaptırmayı düşündüğüm bakımı sıralıyayım bunların dışında eksik birşey varsa sizler ekleme yapın;
-Genel bir ekpertiz;
-Hayati önem taşıyan parçalarda varsa arızalı olan parça değişimi(bozuk bir yağ pompası,bozuk bir benzin pompası,bitmiş bir akü,hararet müşürü,çatlak bir radyatör,bozuk bir fan vs. )
-Yağ değişimi su değişimi,buji,buji kablosu gerekirse bobin değişimi filtre değişimleri
-Lastiklerin durum kontrolü, havaları ve rot balansı.
-Şarj ve marş dinamolarının kontrolü
-Frenlerin kotrolü ve varsa gerekli değişimlerin yapılması,
-Baskı balata durumunun kontrolü varsa gerekli değişim yapılması,
-Varolan yağ kaçaklarının mümkün mertebe en aza indirgenmesi hatta ortadan kaldırılması,
-Minimum 10 litrelik yedek benzin temini,
Varsa unuttuğum birşey yada samurailerde kronik bir sıkıntı lütfen sizler ekleyin...