Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zeki Üner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,490

Zeki Üner

Ana Kamp
Mesajlar
74
Tepkime Puanı
0
reimde gorulen sanzımanda arazıye bağlı olan beyaz ve sıyah bolumun ısmını bılen ve 3b ye uygulamak ıstıyom bulabılırmıyım 54 vıllyslere uygun olurmu takılırmı bıde bılen veya elınde bulundurandan fıyatı şimdiden teşekkur ederım

 

Etiketler
Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom


takip
 

Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

Uzun süredir forumdan uzaktım.Dün ve bugün şöyle bir göz attım.Sözünü ettiğiniz arazi şanzumanı arkasındaki aliminyum gövdeli aparat " Overdrive " denilen aparattır.Her vites devri arasında bir devir elde etmek içindir yani bir tür buçuk vites diyebiliriz.Söz gelimi 1. vitesin fazla , 2. vitesin az geldiği yerde her iki vites arası bir devir elde edilir.Diğer vitesler için de durum aynıdır.
Bunun arkasındaki diğer aparat ise Pover Take Off (PTO) denilen aparattır ve bazı modelleri arkaya doğru , bazı modelleri ise öne doğru şaft çıkışı almak içindir.Arkaya doğru şaft çıkışı olanlar ( birkaç farklı modeli var) tıpkı traktörlerde olduğu gibi gerek harıçı bir şaft ve gerekse kayış-kasnak aracılığı ile hemen her türlü tarım ekipmanı çalıştırmak için kullanılır.Yada jenaratör,motopomp vs çalıştırmak mümkündür.
Willys ve Willys-Kaiser serisi jeeplerin tümüne uygulanırlar.Zaten özellikle bu araçlar için üretilmiş aparatlardır.CJ 3B ister T 90 ana ve Dana 18 arazı , ister T98(yukarıdaki resimde olduğu gibi) ve yine Dana 18 arazı olsun bunlar uygulanır.
 

Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom


peki abi bu Overdrive sistemine göre şaft çıkışının yeri değişiyor.
oraya şaft talkılıp diferansiyele nasıl bağlanacak seyit abi
 

Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

Bu aparatların bağlandığı yer arka şaft çıkışı değil.Arka şaft arazi şanzumanın arkadan öne doğru bakerken sağ tarafında el freni kasnağı ile birliktedir.Yine arkadan öne doğru bakarken arazi şanzumanının bu kez sol arka tarafında yuvarlak sac bir kapak vardır.İşte ister tek başına overdrive,ister tekbaşına PTO ya da her ikisi birbirine akuple olarak bu sac kapak alınıp oraya takılırlar. Zaten yukarıdaki resmi dikkatli incelersen bu durumu göreceksin.
 



Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom


seyit abi bundan türkiyede nerede buluruz ve fiyatı ne civarlarda?
 

Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

Seyit Hocam bu konudan daha önce forumda bahsetmişti diye hatırlıyorum... Hocam foruma tekrar hoşgeldiniz... Epeydir derin bilgilerinizden faydalanamıyorduk, özledik... Saygılarımla,,, Takip,,,
 

Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

Merhaba

Overdrive amerika/kanada maliyeti 1000 dolar civarinda. TUrkiyede bulmak bence hayal.

PTO ise onu da heryere sordurmama ragmen elimden geldigince ben TUrkiyede bulamadim. Resimdeki arkadan saft cikisli PTO lar 80-150 dolar civari, onden saft cikislilar 150-200 dolar civarina gidiyor. Hem onden hem arkadan cikisli olanlar ise daha pahalli ve genelde nadir. Hem overdrive hem de PTO kullanacaksaniz araya adaptor lazim. BU verdigim fiyatlar overdrive haric hepsi cikma urunler.
Tabi uzerine nakliye gumruk vs.vs. gelecek.
 

Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

bılgılerıne tşekkür ederim anladım kı bulmak zor