Merhabalar,
Uzun süredir siteye girmemiştim konularıda takip edemiyordum. Arman abinin mesajını görünce yazma gereği duydum. Arman abi biraz titiz olduğu için ve telsiz kullanımına yeni olduğu için onuda anlayabiliyorum ancak yapılan işlemlerin hepsi olması gerektiği gibi yapıldı. Tabii biz telsizi çalıştırdığımız sırada Arman abiyle birlikte Yalova ve Beylikdüzü'nden çıkış yapan sabit istasyonları duyduk ve doğal olarak 60 cm anten ve 4watt güçte görüşme yapamadık.
Antenin ne kadar etkili olduğunu burada açıklamama gerek yok sanırım ama Arman abinin aracına farklı bir anten koymamız durumunda çok yüksek olacaktı ve bu durumda şehiriçinde günlük kullanımda problem olacağı ve amacının geziler sırasında diğer araçlarla konuşmak olduğundan diğer anten modellerimiz mevcut olmasına rağmen kısa antenmizi verdik. 18-244 anteni bende kendi aracımda kullanıyorum ve daha pek çok araca montajını gerçekleştirdik. Sadece 27 Mhz de kullanılan, kablo boyu yine 27 Mhz'e göre ayarlı bu antende SWR her zaman minimumda ve telsiz denemesi sırasında MIDLAND telsizlerin bozuk SWR durumunda sinyal göstergesindeki tutarsızlık olmadı dolayısıyla bugüne kadar tecrübenin sonucu SWR ölçümü yapmadım.
Ancak Arman Abi telefonum var sende, içinin rahat olması için bana gelirsen hem bir kahvemi içersin , sohbet ederiz hemde SWR ölçümü yapabilirim.
İşlerin yoğunsa gelmene gerek bile yok ben sana gelebilirim.
Saygılar,
Ozan
0 533 684 09 81