Aracımı değiştirdiğim için sadece 3 ay kullandığım boşta kalan sıfır ayarındaki 4 adet Maxxıs Buckshot ve istepne olarak taktırdığım ancak hiç kullanmadığım Maxxıs ile aynı desen Marshall marka lastiğimi satıyorum.
30 x 9,5 x 15 Jant - Maxxıs Buckshot : 155 TL x 4 adet
30 x 9,5 x 15 Jant - Marshall Venture : 180 TL x 1 adet
Slm ,
Tekirdağdan bir arkadaşımızda X90 vardı ve 30x9,5x15 ten daha büyük bir lastik takılıydı. Ancak araçta yükseltme kiti vardı. Tahminimce 30x9,5x15 lastiğin muadil ölçüleri 235x80x15 olması gerekiyor.
Senin lastiğin ölçüsü 25,6 inç , arada 4,4 inç yani çapta 11,176 cm gibi bir fark var. Yarı çapta 5,5 cm araç yükselecek şu anki lastiğine göre. Şimdi sığıp sığmama konusunu daha iyi değerlendirebilirsin sanırım
Bu ebatlara dişler dahil dimi valla ciddiyim, kafama takıldı, mantıksız ama, olur a.....
Bende std 95 V8 Gc var. Üzerinde 235 75 15 takılı. Bu maxsisler 245 75 15' e yakın hesaplamalarda yuvarlama yapılırsa. İkisi arasındaki yarıçap farkı cm olarak 1.5 felan ( dişler dahilse bu maxsisler benim gc ye sürter mi ?
Düşünüyorum, alsam sürat, ses ne olur... yaz geldi... siler miyim mt' yi önümüzdeki aylarda.. hımm... Top:800 tl. 5. lastiği almasam km' de yaklaşık 9 tur fark var.... bozarmıyım ayna mahrutiyi acaba, stepneye bağlandığımda.....
Dişler dahil, dahil olmasa bile senin lastiğinde de dahil olmayacağından yaptığın hesap yinede doğru.
MT lastiği 4 mevsim kullanan tanıdıklarım daha dişlerini bitireni görmedim ancak yaz kış farketmez arazi dışında mt lastik sürekli kullanım amaçlı olarak tercih edilmemeli. Yoksa sesinin problem olacağını sanmıyorum. Çap büyüdükçe gerçek hız artar ama km saati orjinal lastiğe göre olduğu için az gösterir.
4 lastiği alsan da olur ancak araziye giriyorsan aynı ebatlarda istepne bulundurmak daha doğru olacaktır. Karar senin tabiki.
Dahil olmasa yanlış bence. Birinin dişi sıfırken 0.75 derinliğinde mesela. Mt nin 2 cm. diş derinliği, örnek bu. En az 1.5 cm yarıçapta fark olur.Kmde 8 tur fark attırır, atıyorum....
Ama önemli değil... Zaten Ebatlar dıştandır, diş dahildir diyorsunuz. Ben özelde yazdığım gibi düşünüyorum. Acil ihtiyacım yok lastiğe, belki........
İyi satışlar....