KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Geçmişten beri ilgi duygudum arazi araçlarını takip ediyordum. Geçen yıl series 3 aldım. Aracım oldukça bakımlı ve toplu bir araçtı ama görsel olarak eksiklikleri oldugunu düşündüm maceramız böyle başladı. Elimden geldigi kadar birşeyler yapmaya çalıstım dahada yapılacak ön koruma demiri tavan sepeti ve sisler var. farklı konularda fikri görüşleri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim
Hayırlı olsun güle güle kullanın çamurluk kaşları olmamış yakışmıyor seriese bence sökün defender far çerçeveside olmamış orjinal çerçeve bulun veya yaptırın daha güzel gözükecek
defender dodikler bu araçlara biraz tadilatla güzel olabiliyor bunun için öncelikle lastiklerin -70 ofset le dışarı alınıp üzerine 285 tabanlı lastik olması gerekiyor ki dodiklerin dışarı çıkan kısmı olan 8 cm lastikle aynı hizaya gelsin birde marspiyel ( kapı altı eteklerinin ) sökülmesi gerekiyor onlar söküldükten sonra dodikleri yerleştirip fazla kısımları keserek takarsanız hem araç olduğundan daha yüksek gibi duruyor hem de dodikler daha güzel gözüküyor....
far çerçeveleri konusuna gelince tamamen zevkle ilgili birsey olduğunu düşünüyorum....
ama illa değiştireceğim seriesin takacağım derseniz bende bir takım var gönderebilirim....
ARAÇ 1984 MODEL BENZİN + LPG Lİ dodikleri ilk bagladıgımda cok çirkin durdu defender jant lastik taktım yine içerde kaldı 50 mm spacer flanşları taktım dodiklerle lastikler hizaya geldi. makaslara sadece kavis vererek aracı yükselttim.