Seyyar Vinç mi? Sabit Vinç mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,680

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
slm arkadaşlar vinç sorunumu çözme zamanı geldi diye düşünüyorum şu an almanyadayım burdan bir vinç alıcam gerek ruhsata işletme muhabbeti gerek araç montaj zorlukları ve maliyet farkından dolayı burda portatif 5 tonluk resimdeki vincin farklı bi modelini buldum ve burda bunları çok kullandıklarını belirtiyorlar sabit tercih edilmiyormuş fazla ..... teknede karavanda taşıması kolay oluşu nedeni ile
portatif vincin ön arka uygulaması çok basit oldugundan 12 volt ve 20 amper oluşuda bana cazip geldi
kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını almak isterim
sabit vinçmi portatifmi avantaj ve dezavantajları nelerdir ????

http://cgi.ebay.de/12-Volt-Seilwinde-Elektroseilwinde-bis-ca-5-To-5000-KG_W0QQitemZ110275176075QQcategoryZ36633QQcmdZViewItem

Etiketler
Ynt: Seyyar Vinç mi? Sabit Vinç mi?

almancam olmadıgı için resimlerdeki anlatımları pek anlamadım fakat türkiyedede aynı tip vincler var ve en fazla bin veya bin beş yüz kg kapiseteli birde bu tip vinçlerde mesafe sorunu olamsı lazım halatları cok uzun degil birde vinçi kac tonluk bir aracta kulanacaksınız bu da mühim vincin gücü aracın agırlıgının iki buçuk katı olamsı tercih edilir bundan dolayıda sabitvincler halat mesafesininde uzun olması nedeniyle tercih edili yor

araç cj 5 bu vinc hem sabit hemde portatif olarak öne ve arkaya uygulanabilmesi hoşuma gitti kapasitesi 5 ton toplam 15 kg agırlıgında 8mm kalınlıkda 9 m çelik halatı var 3 m kablolu kumandası var bu arada 12 v ve 20 A olmasıda güzel aküden tasarruf yeni akü almama gerek yok manuel çalışabiliyo ve alman malı pek ama daha önce hiç vinç kullanmadım açıkcası .fiyat olarakda diger emsal vinçlerin yarısı ne dersiniz??

Merhaba site vinç e bakımtim bence bizim off road için uygun değil 5 ton ancak kayar yüklerde ve donanım makarsı ile ceker. kumda ise sadece 900 kg ceker bu bence çok yetersiz.

ilginiz için tşk ederim ama şuda varki bu vincin
bana cazip gelen yönü 20 amper ve kayarda 5 ton oluşu ruhsat sorunu olmayışı ayrıca tesisat ves ugraşmamak burda herkes bunları kullanıyo sabit vin aldınmı + 400 ytl de akü masrafın var çok maliyetli deyilmi

seyyar vinc yardımcı ekipman olarak aracta bulundurula bilir sabit vinçin yaptıgı işi yapmasada gerektiginde yardımçı olur sanırım fakat 9m halat boyu baya kısa yanınızda uzun halat taşımanız gerekir

Vinç ve vinç tertibatının tümünün potansiyel tehlike taşıyor olduğundan hareket ile tüm ekipmanın sabitlenmiş ve bakımının yeterli ölçüde yapılıyor olması gereğine inanıyorum.

Her seferinde yeniden kurulacak bir tertibat mutlaka pratik olacaktır ancak kurulumu sırasında iyi sıkılmayan bir vida, u bolt vs... ölüm tehlikesi taşımaktadır. GÜndelik çekme ve kaldırma işlemlerinde bu kontroller yapılarak güvenli vinçleme yapılabilir ancak arazi şartlarında pek çoğumuz ağır bir parkurda yorgun bitkin oluyor, biraz aceleci ve dalgın olabiliyoruz. Bu durumda sabit bir vinci kullanmak ile onu sıfırdan kurmak arasında gereken dikkat farkı çok fazladır.

Pek çoğumuz yeterli sabit nokta vinçleme tecrübesine dahi sahip değilken, portatif bir vinç kullanımı riskler içerebilir. Ancak burada kullanım özellikleri ön plana çıkıyor. Ben kendi aracımda gizli vinç tablasına başlı bir T-max kullanıyorum.
karaya tekne çekme, kayağa giderken hendeğe düşersem kurtulma, off-road'da kalan aracımı kurtarma işlevlerini çok uygun maliyet ile gerçekleştiriyor.

Aracın işlevselliğine önemli katkıları var. Kesinlikle verimli bir yatırım diye düşünüyorum.

Serdar Beye katılıyorum.

Vinç gibi hayati ve hassas bir malzemenin portatif olması sorunlara davetiye olacaktır.
Kesin olan bazı konularda yeni keşifler aranmamalı, tecrübe ve deneyimler kullanılmalı; tüm dünyada off road yapanlar yıllardır ön veya arka tamponda yer alan aynı tip sabit vinçler kullanıyorlar. Yaratıcılık mutlaka olmalı ama hayati konularda sınırlar iyi koyulmalı.
Vinç konusunda ileri gelen bir firmanın da öne veya arkaya özel yuvasına takılan bir modeli var ancak onda bile riskler sabitten daha fazla.

Selamlar,

Alper

Serdar'a katılıyorum. Bu arada +400 akü demişsiniz. Bence + aküye şimdilik gerek yok. Bilinçli kullanımda biz tek akü ile hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Hemde standart aküler ile. Çekme işlemi uzarsa mola vermeniz hem vinçinizi hemde sarj dinamonuzu korur.

Selam benim Warn 9000 seyyar ama sağlam kullandiğim zaman söküyorum. Araziye gireceğim zaman monte ediyorum.,
Arkadaşlar bunu ruhsatta işletmek zormu birde biliyorsunuz birde tüvtürk olacak sonra mi şimdi işletelim bunları.
Şimdiden sağolun

Deniz Bey bende var Almanyadan arkadaş getirdi tekne çekmek için yalnız çok yavaş çekmesi işine gelmedi ben aldım
dakikada 1 metre dediğiniz gibi portatif oluşu ve kolay kurulur olması iyi araziye giderken atıyoruz bagaja 6 ayda 1 kere lazım oldu ondada vazifesini yaptı. Yedek aküm ile istediğim yerde çalıştırabiliyorum....

Seyyar vinç tek gezen araçlar için idal olduğunu düşünüyorum.Aracı arka tarafından çekmek gerektiği zaman çok basit bir şekilde kurtarabilir.Ben tafsiye ederim.

ben bu seyyar vinç'in fotosunu göremedim ,ebayde ilandanmı kaldırıldı acaba ???

Google da arama yapınca bu sayfayı gördüm.
Ruhsat işleme sıkıntısı yok, birde arkayada takılabiliyor, hatta tekne gibi başka işlerde de kullanılabilir olması güzel.
Bende almayı düşünüyorum böyle birşey: