Normalde Bu tür bıçakların bilemeleri aşağıdakilerden biri oluyor.
1. şekildekiler el ile bileyerek oluyor.
2. sekildekiler makina ile oluyor ve süper keskin oluyor. scandi bu şekilde olması gerek zaten. Boranın şu anda kullandığı şekil çok kırılgan oluyor.
kullanılan çekik 440C belki daha sert bir çelik kullanılması gerekebilir. scandi ağızlı bıçaklarda genekde çok sert çelik kullanılır. MORA bıçakları ne kullanıyor bilen var mı?
Evet, problem gerçekten de bileme şeklinde gibi görünüyor. Bu arada tahminim doğru mu, bıçağın taşlaması benim verdiğim şekillerden ikincisi ile mi aynı? Eğer 2. şekildeki gibi ise tasarımda ciddi bir problem var demektir.
Unutmadan, şekillerdeki dışbükey taşlama da scandi taşlama da ister elde ister makinede yapılabilir. Hepsinin bir yolu bulunuyor. ;D
Evet, problem gerçekten de bileme şeklinde gibi görünüyor. Bu arada tahminim doğru mu, bıçağın taşlaması benim verdiğim şekillerden ikincisi ile mi aynı? Eğer 2. şekildeki gibi ise tasarımda ciddi bir problem var demektir.
Unutmadan, şekillerdeki dışbükey taşlama da scandi taşlama da ister elde ister makinede yapılabilir. Hepsinin bir yolu bulunuyor. ;D
Evet sizin şekildeki 2.si gibi. Boraya götürdüm tekrar bilediler biraz daha benin 2. şekile benzedi.. bu haftasonu biraz daha kullanırım.. bakalım ne kadar dayanacak..
Cold steel kobun, Gerber ultimate knife ın ağız yapısı Boralardan farksız; iç bükey ağız değilse hangi ağız yapısını kullanıyor yabancı firmalar?
[/quote
aslında içbükey ancak bıçak kalınlığı 3-4 mm olunca çok fark edilmiyor. bir de ne kadar içbükey oldukları da değişiyor.
merhabalar konuya balıklama daldım kusuruma bakmayınız formun eski bir üyesiyim fakat sadece okuyucuyum ama ilgi konusu bir durum söz konusu olunca dayanamadım
bacağınızın ilk kullanımda veya ilerleyen kullanımlarda bu durma gelmesi maalesef olağan bir durumdur bora bıçak scandi ağız olayını sanırım yanlış anlamış ve üretmiş olduğu güzelim bıçağa iç bükey bir ağız açıp onu scandi olarak bitirmiştir. normal şartlarda avrupa da üretilen buchcraft bıçakların ağız kısmı gibi yapılmış olsaydı uzun yıllar hizmet ederdi diye düşünüyorum.
çelik seçiminde 440c ideal bir secim ama onun yerine O-1 kullanımı daha mantıklı olacaktı veya toz metal çelikler kullanılabilirdi.
sonuçta her üretici 440 c kullanıyor. neden fark yapmıyorlar. birde ağız yapılarına bir örnek resim. basit bir eğeden yapmış olduğum buchcraft modeli
merhabalar konuya balıklama daldım kusuruma bakmayınız formun eski bir üyesiyim fakat sadece okuyucuyum ama ilgi konusu bir durum söz konusu olunca dayanamadım
bacağınızın ilk kullanımda veya ilerleyen kullanımlarda bu durma gelmesi maalesef olağan bir durumdur bora bıçak scandi ağız olayını sanırım yanlış anlamış ve üretmiş olduğu güzelim bıçağa iç bükey bir ağız açıp onu scandi olarak bitirmiştir. normal şartlarda avrupa da üretilen buchcraft bıçakların ağız kısmı gibi yapılmış olsaydı uzun yıllar hizmet ederdi diye düşünüyorum.
çelik seçiminde 440c ideal bir secim ama onun yerine O-1 kullanımı daha mantıklı olacaktı veya toz metal çelikler kullanılabilirdi.
sonuçta her üretici 440 c kullanıyor. neden fark yapmıyorlar. birde ağız yapılarına bir örnek resim. basit bir eğeden yapmış olduğum buchcraft modeli