Silinebilir:

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RamizDAYI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,307
Çocuklarım doğduktan sonra yani 7 senedir yurtdışına hiç çıkamadım.

Bahsettiğiniz konuları bende yakından takip ediyorum. Ve tespitlerinize tamamen katılıyorum.

Ben Çin'e ne zaman gitsem istisnasız sorgu odasına alınıyorum.

Neden diye sorarsanız, ilk gidişim 2000 senesiydi. Bakü aktarmalı Doğu Türkistan'ın başkenti Urumqi'ye (Urumçi) gittim. Türkiye'den geldiğim için herkes alarma geçmişti. İlk sorunu orda yaşadım.
Beni her seferinde sorguya alıp neden ilk Urumçi'ye gittin? Ne işin vardı vs vs. Aklınıza gelebilecek çeşit çeşit sorular soruyorlar. Benimde klasik cevabım hep aynı oldu. Turistik olarak buradayım ve Kaşkar'lı Mahmut'un kabrini ziyaret için geldim diyordum.

Bir şey bulamayınca zaten 30 dk içinde çıkıyorum odadan
Çin'e çok gittiğim için açıkçası midemi bulandıran bir yapısı var.

Bir gün Shenzen'de cadde kenarında kaldırmda yürüyordum. Trafik felçti. Yanımdan geçen bir taksinin camı açıldı, bir kadın yediği yiyeceğin çöpünü olduğu gibi yere attı. Yüzlerce insan yürüyoruz. Herkesin gözü önünde. Bu duruma gıcık oldum. Belki biraz örnek olur diye taksinin yanına gittim. Kadına cam açmasını söyledim. Açtı. Yerdeki yiyecek ambalaj çöplerini aldım camdan içeri geri attım. Kadın şok oldu. Sadece yüzüme baktı. Bende arkamı dönüp yoluma devam ettim.. Yabancı olduğum bir yerde fazla cüretkar davrandığımı sonradan anladım ama olan olmuştu Hadi gel de günümüz Türkiye'sinde böyle bir şey yap. Ya ölür ya öldürürsün.. Al başına bela
Sizde yürek yemişsiniz maşallah.

Çinde belaya bulaşmamak şart. Başbakanlarını bile yıllarca ortadan kaldırdılar, kimse soramadı nerede diye...

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


"Yürek yemek" Ona benzer bir durum oldu evet

Bu arada sizi buralarda daha sık görmek isteriz. Sohbetiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.
Çok teşekkürler. tiraskeyfi.com forum kurucusu ve yöneticilerinden biriyim. Aktif olduğum bir kaç forum daha var, Subaru Türkiye, mbclubtr.com ve gezenbilir. Aktif işlerim nedeni ile çok seyahat etmeme rağmen çok gezebilen biri değilim maalesef. Elimden geldiğince katılım sağlıyorum buraya da. Özellikle tesisat, klima vb teknik konularında mesleğim olduğu için bilgi paylaşmaya çalışıyorum. Tevecvühünüz için tekrar teşekkür ederim.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Benim HK gitme teşebbüsüm uçağın pas geçmesiyle gerçekleşmemişti. 20 li yaşların sonunda doğru para kazanmaya baslayinca Güney Asya ülkelerine gitmeye başlamıştım. Bangkok -HK uçağım pistte inişe geçmeye başlamıştı ki birden kontrolsüz olarak düşmeye başladı. Ölümü hissettim anda toparlayıp geri dönmüştü uçak. Bir daha da aklıma gelmedi gitmek :smiley:
 

.
Ülkeleri, yabancı yerleri karşılaştırmanın hem naif hem de nafile bir uğraşı olduğu aslında gezdikçe bilincine varılan bir olgu. Tabi karşılaştırma tek bir özellik üzerinden yapılabilir ama bu da mesela enflasyon, alt yapı gibi oldukça somut olmalı. O ülkenin insanları bunlardan daha mutlu demenin güvenilir bir ölçüsü yok. Zaten insan gezdikçe kendi alışkanlık ve normlarını yanında gezdirmemenin hem anlamına hem de faydasına varıyor.

Bir de her yeri tüketilecek bir ürün gibi gezenler var ki insan, attıkları cızıklardan başka kazançları olduğundan şüpheye düşüyor.

Gezi, ufku sadece coğrafi olarak açmadığından, mesleğe başlamadan her gencin yapması sanırım yararına olurdu. Üstelik mümkünse tek başına !
Paranın da sorun olmadığını gösteren nice örnekleri var.

Davetsiz tahmini bir bilgelik yapayım. 🤓
Sanırım geziden korkmanın, yaşamdan korkmakla bir ilgisi olmalı ?..
 
Son düzenleme:



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst