21-02-2009 c.tesi günü akşamı av klübümüzden arkadaşlarla klüp merkezinde toplanmıştık.av sezonunun kapanış günü olan 22-02-2009 pazar günü hava yağmaz ise son avımızı da yapıp sezonu kapatmak niyetinde idik.fakat pazar günü havanın oldukça yağışlı olması sebebiyle yaptığımız planlar suya düştü.bende ne yapsam ne yapsam diye düşünürken ailemle birlikte ufak bir gezi yapmaya karar verdim. öğlen saatlerinde yola koyuldum.gidiş dönüş yaklaşık 90 km.'lik bir yol katedtik.ayancık yenikonak arasında eski ve çok virajlı yola karşı yapılan çay boyundaki yoldan 20 dk. yerine 5 dk içerisinde yenikonak'a vardım.zaten buradan sonra tırmanmaya başlıyorsun .birazda fotoğraf göndereyim .işte fotolar...
Ynt: Sinop - Ayancık Çangal Dağı, Akgöl Gezisi (22 Şubat 2009)
bu resimde çangal(erikli) köyünden. resimde görünen direkler diyeceğim dilim varmıyor çünkü bu direklerden bildiğim kadarıyla birisi bu birisi de ayancık merkezde.30'lu yıllar sonrasında yaklaşık 1300 metreden ve 30 yada 40 km'lik mesafeden hava hattı ile tomruklar merkezdeki fabrikaya gelirmiş.bunun yanın da raylı sistem buhar treni de varmış hatta lokomotiflerden birisi koç müzesinde olması lazım. şimdilerde ise türkiye'nin en büyük kereste fabrikalarından olan ayancık merkezdeki fabrika çürümeye yüz tutmuş durumda. biz o zamanları göremedik.eski siyah beyaz resimlerdeki o ayancık'ı özlememek nankörlük olur kanaatindeyim.
resimdeki alan çangal bölge diye tabir edilen merkez. burada da çok eski yabancılar tarafından yapılan kış şartlarına uygun mimarisi ile dikkat çeken yapılar ve orman işlt. müd. misafirhanesi bulunmakta
isterseniz inaltı mağarasına buradan da gidilebiliyor yada ayancık tarafından gelenler bakırlı zaviye köyü mevkiine gelmeden inaltı köyü yolundan da gidebiliniyor.tek araç ve ailem ile olmam dan dolayı hava şartları ve yol durumu müsait olmadığı için başka bir zamana mesela bahar aylarına doğru sizler ile paylaşacağım