gerçekten bu kaçkarlar büyüleyici ve insanda bağımlılık yapıyor. 2008 de bukla ile macahel kaçkar zirve ( dilberdüzü yusufeli tarafından) yaptı naletleme geçidi ile kuzeye geçtik ve iklimin değişimine şahit olduk .
ayder pokut hazindak harika yerlerdi ama bu gezi beni kesmedi,
2009 ağustosunda siteden tanıştığım kerem arkadaşımla kavrun üzerinden kaçkar zirveye sonra husser yaptık...ama turla gitmenin şöyle bir avantajı var daha çok yer planlanarak görülüyor...
zaman kaybı olmuyor kendimiz gittiğimizde nereyi canımız istersek oraya gidiyoruz daha rahat oluyoruz buda başka bir yönü ayrıca kendimiz gittiğimizde daha ekonomik oldu bize.....
bu arada 2010 ağustosu muhtemelen 2 -10 ağustos arasında yine o bölgede olmak istiyorum.....keşke araçla gidebilsek de daha fazla yere ulaşabilsek.....kaçkarlar bitmiyor çünkü farklı çok rota var mesela davalı tarafından zirve yapmak isterim...amlakit samistal polavit elevit tarafını daha görmedim,,,,,laz yaylarının olduğu kemerli kaçkarın altındaki doğal yaylaları görmedim daha ....umarım buradan bir etkinlik olur yada ben yine geçen seneki gibi yol arkadaşı arayacağım belli bir güzergah yapıp...olmadı bukla ile yapacağız bişeyler .....