Sıralı Sistem LPG Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hunter06_1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,635

hunter06_1

Kamp II
arkadaşlar sizinle sahip olduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim , sıralı sistem LPG olan araçlarda elimizden geldiği kadar katkılı otogaz kullanmamamız gerekiyor çünkü otogazın içinde olan katkı maddesi zamanla LPG sisteminin enjektörlerini tıkıyor ve aracımız LPG ile sağlıklı çalışmıyor eğer LPG enejektörlerinden biri veya birkaçı tıkalıysa enjektör hortumunu söküp hortumun içine hortumu dolduracak kadar balata spreyi sıkıp aracı çalıştırmamız gerekiyor bu şekilde tıkanıklık açılmazsa büyük ihtimalle enjektörü değiştirmemiz gerekiyor çünkü enjektörlerin büyük bir kısmı sökülüp temizlenmiyor inşallah kimsenin aracında böyle bir arıza olmaz ... herkese selamlar...

Etiketler
Ynt: Sıralı Sistem LPG Hakkında

Haklısınız,
1 ay öncesine kadar en iyi katkılı otogaz olduğu iddia edilen markayı kullanıyordum. Araba soğuk havada benzinle çalıştıktan sonra LPG'ye geçişte stop edecekmiş gibi sallanmaya başladı. Biraz araştırdım bahsettiğiniz tıkanma nedeniyle olduğu ortaya çıktı. Katkısız'a döndüm. Ankara'da Konya yolundaki Petrolofisi'nden alıyorum fiyatı da uygun 1.77 tavsiye ederim.

Saygılar.

Katkılı yada katkısız olduğunu nasıl anlıycaz,bende de aynı sıkıntı var bayaa canımı sıktı shellden alıyorum genelde gazı

Evet bende kendi aracıma lpg taktırırken usta söyledi katkılı otogazın enjektörleri tıkadığını...
Bir de İstanbulda LPG fiyatları 2000TL nin altına inmezken Ankarada neden 1700 civarlarında acaba ?

Normalde 1.85 - 1.90 civarında bu istasyonda ucuz denk geldi. PO olduğu için güvenip alıyorum 2.sınıf markaların ucuz LPG'si alınmaz kanımca.
Ankara'da bildiğim kadarıyla akaryakıt ürünleri Orta Anadolu Rafinerisinden alındığı için (Kırıkkale) coğrafi konum ve taşıma kolaylığı nedeniyle biraz daha ucuz.

Shell'den yakıt almam hiç o nedenle bilgim yok
PO, Milangaz katkısız BP'yi de bilmem, Moil Opetle aynı diyebiliyorum
PO'dan alırım ben hep yakıtı.

Arkadaşlar sayenizde katkılı ,katkısız olayını öğrendim.Fakat hiç bir istasyonda dikkat ettiğim kadarıyla bu konuda açıklama yazısı yok.Fakat teşhisiniz doğru olabilir bir de katkısızı denemekte fayda var.

Opet yakıtındaki katkıyı oldukça azalttığını ifade ederek LPG cileri dolaşıyormuş. Kullanıcıların artık Opet ten sıkıntı yaşamayacağını, bu nedenle artık başka gazlara yöneltmeye gerek kalmadığını anlatıyorlarmış.

Bunu duymamıştım

Fiyatları neden hala yüksek o zaman... Bizim LPGmiz katkılı iyi diye millete bi ton pahalı LPG sattılar. Arabalar zarar gördü. İnsanlar ustaya enjektöre ilave para verdi şimddi hem katkıyı azaltıyorlar hem de fiyat aynı...

Bir daha zor girerim kapılarından...

Uzun süredir kullandığım katkılı OPET'den katkısız SHELL'e geçtim. Araba artık bir depo ile yaklaşık 40-50 km daha fazla gidiyor. Enjektörlerde iki defa problem yaşadım ancak artık böyle bir problemim yok. Katkılı almaya gerek yok hem daha pahalı, hem enjektörü tıkıyor, hem de daha az yol yaptırıyor. O zaman neden katkılı kullanayım ki ???

Bende bir süredir aynı yerden alıyorum, oldukça memnunum. LPG'mi taktırdığım usta, ilk günden itibaren katkılı gazdan uzakdurmam gerektiğini çünkü gazdaki katkının LPG sisteminin genelinde sıkıntılar yarattığını, arıza yapma ihtimalinin oldukça yükseldiğini söyledi. Onun tavsiye ettiği markalardan biri buydu.
Ayrıca sırf LPG'de değil, daha evvelki aracımda da bu katkılı benzinden dolayıda sıkıntılar yaşadım. Acaba Türkiye'de bu katkı olayını çok mu abartıyorlar ??? ???

Zarar verdiğine kendileri de kanaat getirmiş demekki. Peki nasıl bir mantıktır ki azaltmak yerine katkının tümünü kaldırmayı düşünmüyolar acaba Zarar görsün millet ama az zarar görsün mantığı mı

peki arkadaşlar bu katkılı lpg, sıralı sistemlerde mi zararlı sadece, karbüratörlü araçlara takılan normal lpg sistemlerinde de zararlı mı?

sıralı sistem haricinde bir zararı yok

Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Benim aracımda silindir 40'lık depo var.İçindeki lpg azalınca yani benzine geçmeye yakın gaz pedalına basınca depodan fossss diye bir ses geliyor.Bu ses sizin araçlarda da oluyormu? Teşekkürler.

Lpg bittiği anda benzine geçer geçmez tekleme silkeleme eşliğinde yapıyorsa benzin deposunu boş tutmaktan kaynaklı olması muhtemel, LPG tankından mı geliyor ses yoksa benzin deposundan mı? ayırt edilebiliyor mu?

Lpg deposundan geliyor.Depo bagajda silindir şeklinde aracımda 3 kapılı hatcback olduğundan sesi net alıyorum.Gaz pedalına basınca Fosssss diye ses çıkıyor. Tabi depo iyice boşalıp benzine geçmek üzere 1-2 km bu sesle gidiyor daha sonra benzine sorunsuz geçiyor.