Sırt Çantasını Doğru Yüklemek

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Beyaz Baykuş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,313

Beyaz Baykuş

Hayat Dışardadır... Doğa'da Yaşa, Özgür Yaşa...
Mesajlar
24
Tepkime Puanı
25
Yer
Bursa
Web
beyazbaykus89.blogspot.com
Doğada yaptığınız yürüyüşlerden alacağınız keyif, sırt çantanızla doğrudan ilgilidir. Eğer sırt çantanızı doğru yüklemeyip ve ayarlarını doğru yapmamışsanız, bir süre sonra omuz ve sırt ağrıları yaşayabilirsiniz, bu da yürüyüşü keyiften çok eziyete dönüştürür.

Sırt Çantamızı doğru olarak nasıl yükleyebiliriz?


Sırt Çantamızın hangi bölümüne, hangi malzemelerimizi yüklememiz gerektiği konusunda dikkat etmemiz gerekenleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
(1) Üst Kısım: bu bölüme, ağır olmayan ve hemen ulaşmayı istediğimiz, küçük boyuttaki eşyamızı koymalıyız. Örneğin: Gözlük, Kamera, Harita, atıştırmalıklar, vb. Bu bölüme kesinlikle ağır birşey koymayın, aksi halde yürürken sırt çantası sağa-sola kayıp dengenizi bozacaktır.
(2) Gövde Kısmı: ağır olan ekipmanlarımız bu bölümde yer almalıdır. En ağır olanları sırtımıza yakın bölüme (resimde kırmızı olarak görülen bölge) yerleştirmeliyiz. Örneğin: Ocak, Mutfak Gereçleri, vb.
Kıyafet, ilk yardım çantası, vb. gibi orta ağırlıktaki eşyalarımızı, resimde sarıyla gösterilen, ön bölüme yerleştirmeliyiz. Dengenizi bozmaması için, çantanın dışına mümkün olduğunca az malzeme tutturun. Yine dengenizi bozmaması için, yan ceplere de hafif malzemelerinizi doldurabilirsiniz.
(3) Alt Kısım: bu bölümde hacimli fakat hafif olan malzemeler yer almalıdır. Örneğin: Uyku Tulumu, Mont, vb.
(4) Stabilizatör Kemerleri: sırt çantasının ağırlık merkezi omuzlarımıza değil, belimize ve popomuza baskı yapar. Bu nedenle stabilisatör kemerleri, sırt çantasının omuzlarımıza daha iyi temas etmesini sağlar. Böylelikle zor parkurlarda dengeyi kolaylaştırır.
(5) Bel Kemeri: sırt çantasının ağırlığının omuzlarınıza değil, belinize ve poponuza baskı yaptığını dikkate alarak, çantanızın bel kemerini, leğen kemiğinizin ucunu hissettiğiniz yere gelecek şekilde, sıkıca bağlayın.
(6) Omuz Askıları: sırt çantanızın bel kemerini doğru yere taktıktan sonra, omuz askılarını da, eşit olarak çekip ayarlayabilirsiniz. Böylece ana yük omuzlara değil belinize ve poponuza binecektir.
(7) Göğüs Kemeri: son olarak da göğüs kemerini, nefes almanıza engel olmayacak biçimde bağlayabiliriz. Göğüs kemeri, omuz askılarının, omuzlarınızdan kaymasını engeller.

Doğayla Kalın...
Hoşçakalın...
 

Sıkılmadan okudum Teşekkür ederim İlerde işime çok yarıyacak
 


İlave Bilgi: Sırt Çantasının ağırlığı, vücut ağırlığımızın %15 ile %20'si arasında ise bu ağırlık optimaldir ve rahatlıkla taşınabilir. Genel olarak Sırt Çantasının ağırlığı vücut ağırlığımızın %25'ini geçmemelidir.