KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Yaw bukadar kullanışsız bir şişme mat olamaz albastar ın yastıklı modelini aldım aldığım gün iade ettim şişirmesi dert söndürmesi dert çok ufak ben sığmadım çinliler kendilerine yapmışlar heralde bunların hepsimi böyle banamı denk geldi ? İnex in çift kişilik şişme yatağını almaya karar verdim pilli motorlu 20cm kalınlığında aşşa yukarı 160 a 210 ne önerirsiniz ?
Albastar'In tüm malzemeleri böyle sanırım. Kesinlikle profesyonel amaçla kullanılmamalı. Hobi amaçlı kullanabilirsiniz o kadar. Mat için de rahat edeyim derseniz 10 mm matlardan iki tane alın üstüste serin rahat edin. Şişme yatak meselesinde dikkat edin derim delinen bir şişme yatağın tamir imkanı pek olmaz.
Bende jack wolfskin şişme mat var 1 kere kullandım rahat ettim şişirmesi ve söndürmesi kolay , kendiliğinden şişiyor , tavsiye ederim ama türkiyede satılıyormu bilmiyorum . jack wolfskinin mağzasında daha ince ve kalın , 2 kişilik modellerinide gördüm hepside kendi şişiyordu .
Eeee dostlar ne demiş bir bilen;
''Ne varsa eskilerde var'' ...
Valla ben bilmiyorum nedir ne değildir bu matlar..Hiç kullanmadım..Denersem bir gün yazarım burayada..
Benimde kötü bir şişme mat deneyimim oldu. Şişer indiremezsin, toplaması dert, yer kaplar. Benim önerim 10 mm matlar. yasaergun'un dediği gibi gerekirse 2 tane üst üste koyup yatın. Ama bence çadırı doğru yere kurup, kurmadan öncede mıntıka temizliği yapmak
Valla ben zaten önce normal matımı seriyorum 10mm daha konforlu olsun diye üzerine havalı mat koymayı düşünüyordum ama gerçekten şişirmesi indirmesi vs. vs. çok dertmiş !!
Gültekin eğer bu matı sırtında taşımayacaksan diğer kalın matları ve dahi kullanmadığın kalın bir battaniyeyi tavsiye ederim Herhangi bir araçla gittiğim hiçbir yerde ne şişme mat ne de şu kalın matlardan kullandım, iki battaniye attım ne soğuk kaldı ne yerçekimi ;D
Abi kendimi zor taşıyorum bide sırtımda okadar ağırlığı hiç çekemem allah korusun bi yerde çamura basarım okadar ağırlıkla gömülür kalırım bide kendimi vinçlemem gerekir
Battaniye işi çok mantıklı bidahaki kamp a deniycem mutlaka 10mm 3 tane mat üstüne 20 cm yatak üstünede 2 yorgan attımmı delik siz bir uyku garanti gibi duruyor ...
Abi kendimi zor taşıyorum bide sırtımda okadar ağırlığı hiç çekemem allah korusun bi yerde çamura basarım okadar ağırlıkla gömülür kalırım bide kendimi vinçlemem gerekir
Battaniye işi çok mantıklı bidahaki kamp a deniycem mutlaka 10mm 3 tane mat üstüne 20 cm yatak üstünede 2 yorgan attımmı delik siz bir uyku garanti gibi duruyor ...
Zaten bu dediğim araçsız yapılacak iş değil. Bununla ilgili değil ama bir keresinde Bolu'da karda yaptığımız bir etkinlikte çantaya hevesle koyduğumuz 2 kg'luk kurban etinden sonra ağırlık mevzuuna tövbe ettim ;D :
Şişirmeli matlar zaten zemin ile araya boşluk oluşturduğu için üşümeye sebep oluyor.
Benim genel uygulamam. Normal zemine (Temizlik yapmadan) Çadır. İçine bir battaniye.
Üstüne kendinden şişen ALBA mat. (şişirmeyince konforlu oluyor. Şişerse üstünde durmak mümkün değil.) Üstüne normal kalın mat şeklinde.
Bu setup ile heryerde uyunur. Bagaj olayına da katılıyorum. Zaten araç ile gidiyoruz. Sorun değil taşımak.
Arkadaşlar.
Ben kampta rahatına düşkün biri olarak şişme matın en sağlıklısını thermerest marka da buldum.
Araçla gidilen faliyetlerde Coleman şişme yatak bile götürdüğüm oldu(Pilli pompa)
ama yinede kullandığım modelden inanılmaz memnun kaldım.
Kış kampçılığı ve dağcılık için ideal, hafif ve katlanıldığında oldukça az yer kaplıyor; ayak ve gövde kısmında kullanılan yalıtım malzemesi ile ısı kaybını büyük ölçüde önlüyor.
Kumaş yapısının kaymayı engelleyecek biçimde oluşu kullanımda büyük rahatlık.
Ayrıca Bayanlar için ısı izolasyonu arttırılmış modeli de mevcutmuş.
Nasıl yani şimdi bayanların daha mı çok üşüdüğünü söylemek istiyorsunuz.. Aslında bayanlarda yağ dokunun geliştiğini düşünürsek durum tam tersi gibi geliyor ilk etapta insana..Ama ne yazık ki doğru bir tesbit..Sanırım biz bayanlar daha çok üşüyoruz..Hele ki benim gibi aşırı kansız bir bünyeye sahipse...
Hayatımın en soğuk gecesini Antalya Kızlar Sivrisi tırmanışında geçirdiğimi söyleyebilirim..Ekibin tek kız üyesi bendim ama sabah uyandığımızda tek üşüyenin ben olmadığımı anladım..Berbat bir soğuktu valla..Hani anlatılmaz yaşanır dedikleri şey bu olsa gerek..
Ben sapancada hava 1 dereceyken en berbat gecemi geçirdim yazlık çadırın içerisinde sadece çadır tabanı üstüne ince bir muşamba üstümde kot pantalon ince bir yazlık çorap tımberland bot ince bi mont la geçirdim çadırın üstüne yağan çiğ donmuş vaziyetteydi öle geçirdim...